Hyppää sisältöön

Nälkämaan laulusta uusi sovitus laivaston soittokunnan Youtube-kanavalla – kapellimestari pitää Kainuun maakuntalaulua yhtenä hienoimmista

Kainuun maakuntalaulun uudesta sovituksesta vastaa Club for five yhtyeestä tuttu laulaja Eeppi Ursin. Laulun alkuperäisteoksen on säveltänyt Oskar Merikanto ja sanoittanut Ilmari Kianto.

Kainuun nälkämaan laulu alkaa sanoilla: kuulkaa korpeimme kuiskintaa. Nyt kappaletta on jälleen uudistettu laivaston soittokunnan johdolla. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Kainuun maakuntalaulu soi maanantaina 10. toukokuuta kello 19 uudesti sovitettuna Laivaston soittokunnan Youtube-kanavalla (siirryt toiseen palveluun). Soittokunta ei ole voinut esiintyä livenä korona-aikana, joten tilalle haluttiin keksiä jotain uutta.

Kainuun maakuntalaulun uudesta sovituksesta vastaa Club for five yhtyeestä tuttu laulaja Eeppi Ursin. Nälkämaan laulun alkuperäisteoksen on säveltänyt Oskar Merikanto ja sanoittanut Ilmari Kianto.

Laivaston soittokunnan kapellimestari Tero Haikalan mukaan Kainuun maakuntalaulun päätyminen ohjelmistoon oli hyvin helppo päätös, sillä maakuntalaulut ovat kautta linjan hienoja teoksia.

– Kuuntelin Eeppi Ursinin sovituksen ja ihastuin siihen. Onhan Nälkämaan laulu yksi hienoimmista maakuntalauluista. Merikanto ja Kianto ovat tehneet 1900-luvun alkupuolella laatutyötä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.