1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun yliopistollinen sairaala

Liikenne vaikeutuu OYSin ympäristössä kaukolämpötöiden vuoksi – parkkipaikkoja ja pyörätelineitä väliaikaisesti vähemmän

Autotiet säilyvät töiden ajan käytössä normaalisti, mutta osa Avohoitotalon ja Medipoliksen välisistä autopaikoista on pois käytöstä. Saattoliikenne sairaalan sisäänkäyntien edustalle on mahdollista töiden ajan.

OYSin alue on mylleryksessä, ja seuraavaksi kaukolämpötyöt vaikeuttavat liikennettä. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Liikkuminen vaikeutuu Oulun yliopistollisen sairaalan ympäristössä Kiviharjuntien puolella kaukolämpölinjan rakentamisen vuoksi.

Rakentaminen käynnistyy tällä viikolla sairaala-alueen eteläpäästä ja etenee avohoitotalon edestä kohti uuden sairaalan työmaata kevään ja kesän aikana. Kokonaisuudessaan töiden arvioidaan valmistuvan ensi syksynä.

Työt pyritään sijoittamaan ilta-aikaan, jotta niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa sairaalan toiminnalle.

Linjaa varten alueelle tehtävä kaivanto aiheuttaa kuitenkin poikkeusjärjestelyjä Avohoitotalon ja Medipoliksen edustalle.

Autotiet säilyvät töiden ajan käytössä normaalisti, mutta osa Avohoitotalon ja Medipoliksen välisistä autopaikoista poistuu käytöstä. Asiakkaille pysäköintitilaa löytyy esimerkiksi pysäköintitalo Rauhaparkista, johon helpoin ajoreitti töiden ajan on Professorintien kautta. Saattoliikenne sairaalan sisäänkäyntien edustalle on mahdollista töiden ajan.

Kevyt liikenne ohjataan osittain poikkeusreiteille ja reitit merkitään alueelle opastein. Pyörätelineitä on väliaikaisesti normaalia vähemmän.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.