Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa – Kotkan Meripäivät on peruttu

Kotkan Meripäivät on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista. Se peruttiin myös viime vuonna koronaviruksen vuoksi. Kotkan kaupunki järjestää kesällä muuta ohjelmaa, joissa on mahdollista noudattaa rajoituksia.

Kotkan Meripäivillä vierailee vuosittain yli 200 000 kävijää. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Kotkan kaupunginhallitus on päättänyt maanantaina, että kaupunki ei järjestä Meripäiviä kesällä 2021. Päätös koskee myös Lasten Meripäiviä. Syynä on koronaviruspandemian aiheuttama epävarma tilanne.

– Kaupunginhallituksen päätös on tässä tilanteessa ainoa oikea ratkaisu, vaikkakin harmillinen tapahtuman ja koko Kotkan kannalta. Tapahtuman vaikutukset sekä aluetalouteen että ihmisten kesänviettoon ovat mittavat. Päätöstä ei perusteltu kevyesti, Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Kotkan Meripäivät oli tarkoitus järjestää keskiviikosta lauantaihin 28.–31. heinäkuuta Kotkan Sapokassa ja Arto Tolsa -areenan alueella.

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tarjoaa muuta kulttuurisisältöä kesän aikana rajoitusten sallimilla tavoilla sekä lapsille että aikuisille. Näistä sisällöistä tiedotetaan lisää kaupungin mukaan mahdollisimman pian.

Meripäivät järjestetään seuraavan kerran ensi vuonna, jolloin vietetään tapahtuman 60-vuotisjuhlia.

.
.