1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Wasalandia

Kaupunki ja Wasalandian omistava Puuharyhmä palasivat neuvottelupöytään – "Ilman koronaa olisimme päässeet eteenpäin"

Wasalandian omistava Puuharyhmä ja Vaasan kaupunki ovat vaitonaisia alueen tulevaisuutta koskevista neuvotteluista.

Wasalandia
Wasalandian tilat Vaasassa ovat tyhjillään.
Jarkko Heikkinen / Yle

Koronapandemia on pitkittänyt Wasalandian tulevaisuutta koskevia neuvotteluja. Huvipuiston omistava Puuharyhmä on kärsinyt rajusti koronapandemian mukanaan tuomasta matkailun tyrehtymisestä.

Puuharyhmän varatoimitusjohtaja Petteri Järvenpää kertoo, että yhtiö joutuu keskittymään nyt hengissäpysymiseen.

– Korona vei meiltä ilmat pihalle aika täydellisesti. Ennen kuin korona poistuu, meillä ei ole mahdollisuutta saattaa asiaa sellaiseen järjestykseen, kuin sen pitäisi olla, Järvenpää pyörittelee.

– Uskon, että olisimme ilman koronaa päässeet eteenpäin neuvotteluissa, hän toteaa.

Vaasan kaupunki ja Puuharyhmä neuvottelevat alueen vuoteen 2037 ulottuvan vuokrasopimuksen purkamisesta. Osapuolet pitivät taukoa neuvotteluista sen jälkeen, kun sopua ei tuntunut syntyvän, ja Puuharyhmä kunnosti alueen kaupunkia tyydyttävään kuntoon.

Tekninen johtaja Markku Järvelä heittää pallon Puuharyhmän suuntaan.

– Korona on varmasti tuonut sellaisia haasteita Puuharyhmälle, että heiltä ei ole saatu vastauksia kysymyksiimme. Tässä vaiheessa kaupunki ei tee muuta.

Kysymykset liittyvät Järvelän mukaan "asian loppuunsaattamiseen". Osa neuvotteluita pitkittävistä asioista liittyy alueen rakennusten purkamiseen.

Kiistaa on ainakin alueen rakennusten arviolta 400 000 euron purkamiskustannuksista.

Huvipuistotoiminta Wasalandiassa loppui vuonna 2015. Alue on viime vuosina kärsinyt ilkivallasta. Vuosi sitten kaupungin rakennusvalvonta vaati alueen siistimistä, irtonaisten kattopellien korjaamista ja purettujen aitojen poistamista alueelta.

Lisää uutisia Wasalandiasta löydät täältä.