Hyppää sisältöön

Krista Kiuru A-studiossa: Rajavalvontaan uusi malli lähiviikkoina – “Parhaasta mallista joudumme mahdollisesti vähän tinkimään”

Hallitus pohtii uusia toimia estämään koronan leviämistä Suomen rajojen yli. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tunnustaa, että tiukimmat nyt harkitut mallit ovat todennäköisesti perusoikeuksien näkökulmasta mahdottomia.

Ministeri Krista Kiuru (sd.) kommentoi A-studiossa koronarajoitusten purkua.
”Rajoille haetaan mahdollisimman tiukkaa mallia.” Muutoin koronarajoitusten ruljanssi jatkuu ministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan suomalaisten arjessa.

– Rajoilla pitää olla nyt tiukkana, koska muutoin tämä jatkuva ruljanssi epidemian hallinnan näkökulmasta ja rajoitusten näkökulmasta on kaikkien suomalaisten arkea. Siksi me haemme mahdollisimman tiivistä ja tiukkaa mallia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi Ylen A-studiossa, että rajoilla tapahtuvan koronavalvonnan tehostaminen on tällä hetkellä tärkeimpiä hallituksen valmistelussa olevia koronatoimia. Uusi malli aiotaan saada valmiiksi pian.

– Kyllä sen täytyy tapahtua lähiviikkojen aikana.

Kiurun mukaan paras malli olisi sellainen, jossa Suomeen saapujalta vaaditaan ennakkotesti ennen maahantuloa, jääminen karanteeninomaisiin olosuhteisiin ja tämän jälkeen vielä toinen testi. Pystyykö hallitus tällaista mallia toteuttamaan, on vaikeampi kysymys.

– Aika vaikea tämä maasto, missä taivalletaan. Ehkä siitä reaalisesti parhaasta mallista joudumme mahdollisesti vähän tinkimään, Kiuru totesi.

– Vaikka se olisi terveysturvallisesti täysin välttämätöntä, niin olemme nähneet aikaisemmin, että näiden perusoikeudellisten palasten yhteensovittaminen ei ole niin helppoa kuin luulisi.

Ravintolalinjauksissa riittää vielä säädettävää

Hallitus käsittelee tällä viikolla ravintoloita koskevien rajoitusten jatkoa.

– Myöskin ravintola-alaa koskevan säätelyn osalta aletaan pikku hiljaa näitä rajoituksia löyhätä, mutta maltillisesti ja turvallisesti. Painopiste on siellä perustason alueissa.

Kiuru ei suostunut A-studiossa tarkemmin ennakoimaan päätöksen sisältöä, mutta totesi, että ravintolalinjaus pyritään saamaan valmiiksi keskiviikkona.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru oli haastateltavana Ylen A-studiossa. Katso koko haastattelu Yle Areenasta.

Korjaus klo 22.40: Korjattu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun titteli.

Lue lisää:

.
.