Hyppää sisältöön

Oulun ateria- ja puhtauspalvelut siirtyvät Compass Group Finlandille lokakuussa – ulkoistuksesta yli kahden miljoonan euron säästöt

Compass Group Finland teki kaupungin järjestämässä kilpailutuksessa kokonaisedullisimman tarjouksen, vuosikustannukset ovat 14,6 miljoonaa euroa. Tarjouksia tuli neljältä eri toimijalta. Kaupunginhallitus päätti uudesta palveluntarjoajasta maanantaina.

Päätöksessään kaupunginhallitus edellyttää, että ulkoisen palvelutuottajan työn laadun tasoon on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kuva: Silja Viitala / Yle

Oulussa Compass Group Finland Oy on valittu kaupungin ateria- ja puhtauspalvelujen toteuttajaksi. Päätös palvelujen ulkoistamisesta nuijittiin jo viime lokakuussa, ja Compass Group Finland teki sen jälkeen kilpailutuksessa kokonaisedullisimman tarjouksen.

Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina hyväksyä 14,6 miljoonan euron vuosikustannukset sisältävän tarjouksen. Summa on noin 2,1 miljoonaa euroa vähemmän kuin nykyinen oman tuotannon kustannus, ja täyttää kaupungin säästötavoitteen.

Kaupunki sai tarjoukset kaikkiaan neljältä alan toimijalta.

Päätöksessään kaupunginhallitus edellyttää, että ulkoisen palvelutuottajan työn laadun tasoon eri hallintokunnissa ja liikelaitoksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Sopimus astuu voimaan 1. lokakuuta. Oulun Tilapalveluiden ateria- ja puhtauspalveluiden henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksessa palveluntuottajalle.

Oulun kaupungin ulkoistuspäätöksien vuoksi ammattiliitot järjestivät työtaisteluita kaupungissa viime syksynä. Työtuomioistuin totesi toimenpiteet sittemmin laittomiksi.

Aiemmin aiheesta:

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.