Hyppää sisältöön

Essote tarjoaa ilmaisia digilääkäripalveluja – lääkärin saa kiinni parissa minuutissa

Chatin kautta saatavat lääkäripalvelut vähentävät muun muassa päivystysruuhkaa. Chatissa terveyskysymyksiin voi saada vastauksen parissa minuutissa, kun vastaamassa on 150 ammattilaista. Kyse on tässä vaiheessa vielä kokeilusta.

Kuva: Yle

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueen asukkaille on nyt tarjolla ilmainen digilääkäripalvelu.

Digilääkärin vastaanotto toimii chatissä, johon on vastaamassa 150 ammattilaista. Vastauksen saa useimmiten parissa minuutissa.

Digilääkäripalvelun kerrotaan sopivan erityisen hyvin esimerkiksi allergiaoireiden, tuki- ja liikuntaelinoireiden ja silmäoireiden selvittelyyn sekä yleiseen terveysneuvontaan.

Digilääkäripalvelut hankitaan Mehiläinen Oy:ltä ja tässä vaiheessa kyse on kokeilusta. Mehiläisellä on jo valmiiksi resurssit palvelun tuottamiseen.

Palvelua on tarkoitus laajentaa koko tulevan hyvinvointialueen käyttöön kokemusten perusteella. Kokeilu rahoitetaan sote-uudistuksen valtionavustuksella.

Digilääkäripalvelusta toivotaan helpotusta Etelä-Savon lääkäripulaan. Samalla uusi palvelu vapauttaa aikaa fyysistä vastaanottoa tarvitseville asiakkaille sekä vähentää ruuhkaa päivystyksessä.