Hyppää sisältöön

Uusinta Hollolassa: valtuusto hyväksyi jätteenkäsittelyalueen sisältävä yleiskaavan

Hollolan kunnanvaltuusto päätti strategisen yleiskaavan hyväksymisestä jo aiemmin, mutta päätöksenteossa tapahtui käsittelyvirhe. Uusintakierroksella äänestettiin kaavan palauttamisesta valmisteluun, mutta esitys ei saanut enemmistön tukea.

Hollolan strategisessa yleiskaavassa on varaus maakunnalliselle jätteenkäsittelyalueelle. Sitä kaavaillaan lähelle uutta kehätietä. Kuva on keväältä 2020. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Hollolan valtuusto on hyväksynyt yleiskaavan, jossa on varaus seudulliselle jätteenkäsittelyalueelle. Maanantain kunnanvaltuustossa tehtiin esitys asian palauttamisesta valmisteluun, mutta äänin 20-13 kaava päädyttiin hyväksymään pohjaesityksen mukaisesti.

Valtuusto hyväksyi strategisen yleiskaavan jo kerran kuukausi sitten, mutta asiasta jouduttiin päättämään uudelleen, koska kokouksessa tapahtui käsittelyvirhe puheenvuorojen rajoittamisen osalta. Lisäksi palautusesitystä koskeneen äänestyksen jälkeen asian käsittely päätettiin.

Jätteenkäsittelyalueen toteuttaminen vaatii vielä pitkän kaava- ja lupaprosessin. Maakuntavaltuusto hyväksyi jätteenkäsittelyalueen vaihemaakuntakaavan tammikuussa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.