1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalikoneet

Ylen vaalikoneessa jo yli 250 kainuulaisen kuntavaaliehdokkaan vastaukset – kaikista Kainuun kunnista löytyy vaalisisältöjä myös Yle Areenasta

Vaaliaudiosarja Kuntarundi on julkaistu Yle Areenassa. Esillä ovat Manner-Suomen kaikki lähes 300 kuntaa. Jokaisesta kunnasta on oma ohjelma, jossa käsitellään kunnan kiinnostavimpia puheenaiheita kolmen ehdokkaan kesken.

Kainuun keskusteluissa kuumia aiheita ovat muun muassa nuorten pitäminen kunnissa, paluumuutto ja kuntaliitokset. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ylen vaalikone on avattu: pääset tutustumaan siihen tästä. Vastauksista paljastuu, että suuri osa kuntavaalien ehdokkaista maksaisi perheille kuntalisää alle 3-vuotiaiden lasten kotihoidon tukemiseksi.

Kainuulaisista kuntavaaliehdokkaista yli 250 on vastannut Ylen vaalikoneeseen.

Lisäksi yksi Ylen mittavimmista kuntavaalien tuotteista, vaaliaudiosarja Kuntarundi on julkaistu Yle Areenassa. Esillä ovat Manner-Suomen kaikki lähes 300 kuntaa. Jokaisesta kunnasta on oma ohjelma, jossa käsitellään kunnan kiinnostavimpia puheenaiheita kolmen ehdokkaan kesken.

Kuntarundi kattaa myös kaikki Kainuun kunnat. Haastattelijana Kainuun kuntien jutuissa on Yle Kajaanin Jarmo Nuotio. Nuotiolla on kustakin kunnasta jututettavana kolme ehdokasta: konkari, haastaja ja tulokas.

Pääpuheenaiheeksi Kainuun keskusteluissa nousi tuulivoima, ja muita kuumia aiheita ovat muun muassa nuorten pitäminen kunnissa, paluumuutto ja kuntaliitokset.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.