Hyppää sisältöön

Finnwatchin tutkija vapautettiin kaikista syytteistä Thaimaassa – pitkä oikeusprosessi mehuyhtiön kanssa päättyy

Andy Hall kävi oikeustaistelua Natural Fruitin kanssa vuodesta 2013 saakka, kun Finnwatchin raportti toi esiin vakavia ihmisoikeusloukkauksia yhtiön tehtaalla Thaimaassa. Yhtiö toimitti suomalaisillekin kauppaketjuille ananasmehun raaka-aineita.

Andy Hall oikeudenkäynnissä Bangkokissa syyskuussa 2016. Kuva: Narong Sangnak / EPA

Kansalaisjärjestö Finnwatchin tutkijan Andy Hallin pitkä oikeusprosessi Thaimaassa on päättynyt, järjestö kertoo. Thaimaan korkein oikeus vapautti tiistaina brittitutkijan syytteistä viimeisessä käynnissä olleessa siviilioikeusjutussa.

Hall kävi oikeustaistelua ananasmehuyhtiö Natural Fruitin kanssa vuodesta 2013 saakka, kun Finnwatchin raportti toi esiin vakavia ihmisoikeusloukkauksia yhtiön tehtaalla Thaimaassa. Natural Fruit toimitti suomalaisille kauppaketjuille ananasmehun raaka-aineita vuonna 2012.

– Olemme iloisia siitä, että kaikki syytteet Hallia vastaan on nyt hylätty ja voimme jättää tämän kahdeksan vuotta kestäneen oikeudellisen häirinnän taaksemme, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sanoi tiedotteessa.

– Thaimaan tulisi varmistaa, että sen lainsäädäntöä muutetaan niin, että vastaava kiusanteko oikeusistuimia hyödyntämällä ei ole enää jatkossa mahdollista, Finér kertoi.

Hall sai syksyllä 2016 neljän vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen tuomioistuimessa Thaimaassa. Keväällä 2018 tutkijan vankeustuomio ja sakkorangaistus kumottiin valitustuomioistuimessa.

Viime lokakuussa Natural Fruit veti pois yli kahdeksan miljoonan euron vahingonkorvauskanteen Hallia vastaan.

Finnwatch on yritystoiminnan vastuullisuutta tarkkaileva kansalaisjärjestö.

Lue myös:

Thaimaan korkein oikeus vapautti Finnwatchin aktivisti-tutkijan syytteistä – selvitti ananasmehutuotannon työoloja

Finnwatchin tutkijan tuomio kumottiin Thaimaassa

BBC:n toimittajaa uhkaa pitkä vankeustuomio Thaimaassa – syynä raportti huijatuista ulkomaalaisista