1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työhyvinvointi

Kainuun kuntapäättäjät eivät usko työntekijöiden työhyvinvoinnin paranemiseen, tai ainakin tilanne pysyy ennallaan

Yli 60 prosenttia Kainuun kuntapäättäjistä kertoo, että työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyviä teemoja käsitellään valtuustossa kuitenkin vähintään pari kertaa tai useammin vuodessa.

35 prosenttia Kainuun kuntapäättäjistä näkee, että työhyvinvointi heikkenee tulevina vuosina. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kainuun kuntapäättäjät eivät usko kuntatyöntekijöiden työhyvinvoinnin paranemiseen, tai ainakin tilanne pysyy ennallaan. Kuntapäättäjien vastaukset vaihtelevat maakunnittain, selviää työeläkevakuuttaja Kevan kuntapäättäjäbarometrista.

Barometrin mukaan Kainuussa 35 prosenttia kuntapäättäjistä uskoo, että kuntatyöntekijöiden työhyvinvointi heikkenee tulevina vuosina, ja 38 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että työhyvinvointi pysyy ennallaan. Vastaajista 27 prosenttia arvioi, että kuntatyöntekijöiden työhyvinvointi kohenee tulevina vuosina.

Ne vastaajat, jotka uskoivat työkyvyn heikkenevän, perustelivat vastaustaan sillä, että taloudellisten resurssien puute aiheuttaa työhyvinvoinnin laskua. Lisäksi työtehtävien määrä tai vaativuus kasvavat lähivuosina, työn organisoinnin muutokset heikentävät työhyvinvointia ja työhyvinvointiin ei ymmärretä kiinnittää huomiota.

Kainuun kuntapäättäjistä 62 prosenttia kertoo, että heidän kunnassaan työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyviä teemoja käsitellään valtuustossa vuoden aikana vähintään pari kertaa tai useammin. 38 prosenttia kertoo, että kerran vuodessa tai harvemmin.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.