1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. EU:n elpymispaketti

Euroopan komissio selventää eilisiä puheitaan: Elvytysväline on kertaluonteinen

Euroopan komission johtava varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis arveli eilen maanantaina, että EU:n elpymisrahastosta voisi tulla pysyvämpi ratkaisu. EU:n 27 maata sopivat viime vuonna 750 miljardin euron kertaluonteisesta elvytyspaketista.

EU:n elpymispaketti
Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis.Yves Herman / EPA

Euroopan komission johtava varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis väläytti eilen maanantaina, että EU:n elpymisrahastosta voisi tulla pysyvämpi ratkaisu. Tänään hän on selventänyt puheitaan ja julkaissut Twitterissä suomenkielisen viestin.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Tviitissä Dombrovskis vakuuttaa, että komissiolle on selvää, että elpymisrahasto on kertaluonteinen, ainutlaatuinen ja ajallisesti rajattu.

EU:n 27 maata sopivat viime vuonna 750 miljardin euron elpymispaketista, joka auttaa torjumaan koronapandemian aiheuttamaa taloudellista lamaantumista ja vastaamaan ilmastonmuutoksen haasteisiin.

– Mitä paremmin onnistumme tämän välineen käytössä, sitä enemmän on tilaa keskustella pysyvän ja samanlaisen rahoitusvälineen käytöstä, Dombrovskis sanoi eilen maanantaina.

Lue lisää:

EU:n elvytyspaketti voisi olla pysyvämpi ratkaisu, sanovat talouskomissaarit