Hyppää sisältöön

Paltamon sellutehdas saattaa tuottaa tulevaisuudessa Kajaanin seudun tarpeiden verran sähköä ja kaukolämpöä

Loiste-yhtiöt ja KaiCell Fibers Oy tutkivat kainuulaisen bioenergian hyödyntämistä sähkön- ja lämmöntuotannossa. Yhtiöt selvittävät uusiutuvaan energiantuotantoon liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä teknisiä ratkaisuja ja investointitarpeita.

Yhtiöt lähtevät selvittämään uusiutuvaan energiantuotantoon liittyviä yhteistyömahdollisuuksia. Kuva: YLE / Päivi Leppänen

Paltamoon suunnitteilla olevan sellutehtaan lämpöenergia kattaisi lähes koko Kajaanin seudun kaukolämpötarpeen, ja sähkön tuotantokapasiteetti voisi vastata koko Kajaanin seudun sähkönkulutustarpeesta.

Loiste-yhtiöt ja sellutehdasta Paltamoon kaavaileva Kaicell Fibers Oy tutkivatkin yhdessä sähkön ja lämmön tuotantomahdollisuuksia.

Loiste-yhtiöiden toimitusjohtaja Reino Huusko uskoo, että tehdas tulee olemaan tärkeä osa kainuulaista energiantuontantoa tulevaisuudessa, vaikka sen rakentamista ei ole vielä aloitettu.

Sellutehtaan puunhankinnan ja tuotantoprosessin yhteydessä syntyy huomattavat määrät biopolttoainetta, jota on myös mahdollista hyödyntää alueella ja paikallisissa lämpölaitoksissa.

– Toteutuessaan energiayhteistyö tulisi edistämään merkittävästi Kajaanin kaupungin ja Loiste-yhtiöiden hiilineutraalia lämmön- ja energiantuotantoa sekä paikallista biopolttoaineiden hankintayhteistyötä, Huusko sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.