Hyppää sisältöön

Alaikäiset järjestivät katutappeluturnauksen Vantaalla – lämmittelivät jo otteluja varten poliisin saapuessa paikalle

Poliisi keskeytti alaikäisten järjestämän niin sanotun katutappeluturnauksen viime perjantaina Vantaalla. Paikalle oli kutsuttu nuoria sosiaalisen median kautta tappelemaan vapaaottelun hengessä eri sarjoissa.

Poliisin mukaan tapahtumassa oli nuorten näkökulmasta urheilullinen tarkoitus. Kuva: Johanna Manu / Yle

Alaikäiset nuoret järjestivät niin sanotun katutappeluturnauksen Vantaan Kartanokoskella viime perjantaina. Tietoa tappelutapahtumasta levitettiin sosiaalisen median kautta.

Itä-Uudenmaan poliisin Rapido-ryhmän saapuessa paikalle kentällä oli jo joukko nuoria lämmittelemässä ja valmistautumassa otteluja varten. Poliisin mukaan kysymys ei ollut joukkotappelusta, vaan urheilumielessä toteutettavasta kamppailukisasta.

Osallistujat oli muun muassa jaettu eri sarjoihin ja tapahtumassa oli jonkinlaiset säännöt, joilla se oli tarkoitus toteuttaa. Poliisin mukaan vaikutteita tapahtumaan oli haettu vapaaottelusta.

– Nuorten näkökulmasta kyse oli viihteestä ja urheilusta eikä väkivallasta, jossa olisi ollut puhtaasti pahoinpitelytarkoitus, kertoo rikoskomisario Anne Tuomisto Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Turnaus päästiin keskeyttämään ennen kuin se alkoi, joten pahempia seurauksia tapahtumasta ei ehtinyt tulla.

– Tällaiseen sisältyy yleisen turvallisuuden riskejä valvomattomassa ympäristössä, jonka vuoksi puutuimme siihen, Tuomisto toteaa.

Poliisi: Kontaktilajien tauko saattoi vaikuttaa taustalla

Viikonlopun aikana poliisi kävi keskustelemassa pääroolissa katutappeluturnauksen järjestämisessä olleen nuoren sekä tämän huoltajien kanssa.

Poliisin mukaan tapaaminen sujui hyvässä hengessä. Poliisin mukaan katu ole oikea ympäristö kamppailutapahtumalle. Myöskään vallitseva koronatilanne ei ole oikea aika tällaiselle toiminnalle.

– Ei tällainen ole tavanomaista. Asiaan voi vaikuttaa se, että harrastuspaikat ovat olleet suljettuina, ja kontakti- ja kamppailulajit ovat olleet koronan vuoksi tauolla, Tuomisto arvelee.

Lisää aiheesta:

Koskelan murhasta syytettyjen puolustus selitti väkivaltaa vapaaottelun katsomisella – "Lajin seuraamisessa voisi olla 16 vuoden ikäraja", ehdottaa vapaaottelun ammattilainen