Hyppää sisältöön

Poliisi: Sastamalan kolarissa kuolleet nuoret olivat tulossa Tampereelle kokoontumisajoihin

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisajojen aikaan pääteillä liikenne on vilkasta. Varsinkin silloin kovat ylinopeudet ja muu vaarallinen ajokäyttäytyminen saattavat johtaa todella vakaviin seurauksiin, poliisi varoittaa.

Kuva on otettu maanantaina Sastamalan onnettomuuspaikalta. Kuva: Marko Melto / Yle

Pirkanmaalla on järjestetty toukokuussa kahdet autojen kokoontumisajot. Tapahtumiin on osallistunut satoja ajoneuvoja eri puolilta Suomea.

Esimerkiksi vappupäivän iltana Pirkanmaalla nähtiin yhteensä jopa liki tuhat autoa. Autoja saapui ainakin Turusta, Porista, Pohjanmaalta, pääkaupunkiseudulta ja Kuopion seudulta.

Viime lauantaina autot puolestaan kokoontuivat Särkänniemessä ja Ikean parkkipaikalla.

Kokoontumisajojen aikana liikenne on ollut vilkasta. Poliisi kertoo puuttuneensa liikenneturvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

– Poliisi on kirjannut rikosilmoituksia muun muassa useista ylinopeuksista ja tilanteista, joissa kuljettaja on osoittanut vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo liikenneyksikön johtaja, ylikomisario Jari Näkki Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisajojen aikaan pääteillä liikenne on vilkasta ja autoja on normaalia enemmän liikenteessä.

– Varsinkin silloin kovat ylinopeudet ja muu vaarallinen ajokäyttäytyminen saattavat johtaa todella vakaviin seurauksiin, Näkki sanoo poliisin tiedotteessa.

Viikonloppuna kuoli kaksi alle 20-vuotiasta nuorta liikenneonnettomuudessa Sastamalassa. Tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti vahvistaa Ylelle, että nuoret olivat launtaina matkalla Tampereen autotapahtumaan.

Asia tuli esille poliisin esitutkinnassa.

Onnettomuudessa kuoli kolme ihmistä ja loukkaantui vakavasti kolme.

Isoilla parkkipaikoilla

Tapahtumat on organisoitu sosiaalisessa mediassa, eikä niille ole löytynyt yhtä järjestäjää.

Vapunpäivän kokoontuminen alkoi Tampereella Lielahden Kuivaamolla, jonne kerääntyi 500–600 autoa iltakahdeksan aikoihin. Sieltä autoja liikkui muun muassa Ideapark- ja Realpark-kauppakeskuksien luo Lempäälään. Kokoontuminen päättyi noin yhden aikaan yöllä.

Usein autot kokoontuvat isoilla parkkipaikoille, kuten esimerkiksi Hakametsän jäähallin tai Ikean luona.

Vapunpäivän kokoontumiseen liittyen kerrottiin aiemmin, että epäillään ainakin kuutta ylinopeuksista johtuvaa törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja seitsemää vakavaa piittaamattomuutta osoittavaa liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Pirkanmaalla järjestettiin myös viime keväänä ja kesänä suosittuja kokoontumisajoja ja kiihdytysajoja.

Kello 15.04 Lisätty tieto, että nuoret olivat matkalla kokoontumisajoihin.

Lue lisää:

.
.