1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Musiikkitapahtumat

Kymijoen Lohisoitto soi tänä vuonna verkossa – tapahtuman aloittaa näyttelijä Seela Sellan tähdittämä konserttiesitys

Kymijoen Lohisoitto järjestetään tänä vuonna pienimuotoisempana verkkotapahtumana. Kolme päivää kestävän tapahtuman aloittaa Merikeskus Vellamosta suorana lähetettävä konsertti, jota tähdittää näyttelijä Seela Sella.

Musiikkitapahtumat
Kuva näyttelijä Seela Sellasta, sopraano Pia Freundista ja pianisti Kristian Attilasta.
Pianisti Kristian Attila (vasemmalla), näyttelijä Seela Sella ja sopraano Pia Freund aloittavat Minna Hatinen

Kymijoen Lohisoitto toteutetaan kesäkuussa virtuaalisesti. Kolme päivää kestävän tapahtuman ohjelmisto on lyhyempi kuin normaalisti, mutta tapahtumalle on tarkoitus järjestää loppukesällä vielä jatko-osa, jota tapahtumanjärjestäjät kutsuvat "toiseksi aalloksi".

Avajaispäivänä keskiviikkona 9. kesäkuuta esiintyvät näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila suorassa konserttilähetyksessä Merikeskus Vellamosta.

Tapahtuman ohjelmassa on myös Olari Eltsin johtaman Kymi sinfonietan ja sopraano Helena Juntusen konsertti ja luentosarja musiikin hyvinvointivaikutuksista asiantuntijoiden johdolla.

Tapahtuman päättää Suomalaisen barokkiorkesterin, mezzosopraano Virpi Räisäsen ja Taito Hoffrénin konsertti Pyhtään kirkosta. Hoffrénin soololajit ovat konsertissa runolaulu, luikku ja kantele.

Tarkemmat tiedot konserteista ja ohjeet niiden kuuntelemiseen julkaistaan Lohisoiton verkkosivuilla.

Kymijoen Lohisoitto -festivaali peruttiin viime vuodelta. Viime kesän pääteeman oli tarkoitus olla Ruotsinsalmen meritaistelut, joista oli tullut kuluneeksi 230 vuotta. Kymijoen Lohisoitto olisi vuonna 2020 juhlinut myös 25-vuotista taivaltaan.