Hyppää sisältöön

Uuden kampuksen rakennustöiden aloitus viivästyy Kotkassa – kampus käyttöön arviolta vasta keväällä 2024

Pääurakan kilpailutukseen saatiin vain yksi tarjous, minkä johdosta Kymenlaakson kampuskiinteistöt oy on keskeyttänyt kyseisen hankinnan.

Kotkan Kantasatamaan rakennetaan uusi tapahtumakeskus ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampus. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kotkan Kantasataman korkeakoulukampuksen rakentamisen aloittaminen viivästyy.

Korkeakoulukampusta rakennuttava Kymenlaakson kampuskiinteistöt oy tiedottaa, että hankkeen pääurakkaan, eli rakennusurakkaan saatiin vain yksi tarjous. Tämän johdosta yhtiö on keskeyttänyt kyseisen hankinnan. Muiden urakoiden hankintaprosessi jatkuu.

Kymenlaakson kampuskiinteistöt on kilpailuttanut Kotkan Kantasatamaan suunnitellun uuden korkeakoulukampuksen rakennusurakat. Urakkamuodoksi on suunniteltu jaettua urakkaa, jossa pääurakoitsijana olisi rakennusurakoitsija. Kilpailutuksessa oli yhteensä 11 urakkaa.

Uuden alustavan arvion mukaan kampus valmistuisi vuoden 2023 lopussa. Toiminta uudella kampuksella voisi alkaa keväällä 2024.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu olisi muuttanut uudelle kampukselle kesällä 2023 ja aloittanut toiminnan kampuksella syyslukukauden 2023 alussa.

Kymenlaakson kampuskiinteistöt oy:n hallitus päättää kampuksen rakennusurakasta kokouksessaan 20. toukokuuta.

Lue lisää: Uusi korkeakoulukampus Kotkassa kiinnosti rakentajia – hintalappu täsmentyy parin viikon sisällä