1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Pokeri-illan saldona 4 koronatartuntaa – yksi pelaajista ei suostunut testiin: "Hän sanoi, ettei koronaa ole olemassakaan"

Kotkan Karhuvuoreen pokeri-iltaan kokoontuneilla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja neljän aiemmin todetun tartunnan lisäksi. Kymsote on pyytänyt kaikkia 12 pokeriporukan jäsentä käymään koronatestissä.

Karhuvuoreen kokoontuneella pokeriseurueella ei ole todettu lisää koronavirustartuntoja. Arkistokuva. Kuva: Ippi Arjanne / Yle

Huhtikuun loppupuolella Kotkan Karhuvuoressa pokerinpeluusta alkunsa saaneessa tartuntaketjussa on todettu neljä tartuntaa. Kaikki tartunnat todettiin viime viikolla, eikä uusia ole tullut.

Pokeria pelatessa yhteensä 12 henkilöä altistui koronavirukselle. Yhtä lukuun ottamatta kaikki seurueen jäsenet ovat käyneet koronatestissä. Yksi heistä kieltäytyi testistä.

– Hän oli sitä mieltä, että koronaa ei ole olemassakaan, kertoo Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän eli Kymsoten infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen.

Kymsoten alueella koronatilanne on pysynyt edelleen maltillisena. Alue on kiihtymisvaiheessa eli koronaepidemian toisessa vaiheessa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.