Hyppää sisältöön

Neljä alaikäistä ryösti miehen väkivaltaisesti huumeiden vuoksi Espoossa – kaikille ehdollista vankeutta

Neljä teon aikaan alle 18-vuotiasta nuorta tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ryöstöstä Espoossa. Oikeuden mukaan nuoret olivat vieneet mieheltä laukun väkivaltaa käyttäen viime kesänä. Nuorten tavoitteena oli saada laukussa olleet huumeet itselleen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan ryöstö ei ollut törkeä, koska muun muassa teräaseella uhkaamista ei voitu todistaa. Kuva: Yle/ Lukas Rusk

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina neljä teon aikaan alaikäistä nuorta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ryöstöstä Espoossa viime heinäkuussa.

Yksi nuorista sai yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ryöstöstä nuorena henkilönä ja huumausainerikoksesta nuorena henkilönä. Hän piti hallussaan myymistarkoituksessa marihuanaa.

Muut kolme nuorta saivat kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta ryöstöstä nuorena henkilönä.

Oikeuden mukaan nuorisojoukon tarkoituksena oli viedä uhrin hallussa olleet huumausaineet. Oikeuden mukaan nuoret olivat anastaneet mieheltä tämän laukun käyttämällä yhdessä väkivaltaa.

Syyttäjän mukaan miestä oli uhattu myös puukolla, mutta oikeudessa puukolla uhkaamista ei voitu todistaa. Syyttäjä vaati nuorille rangaistuksia törkeästä ryöstöstä, mutta oikeus totesi heidän syyllistyneen perusmuotoiseen ryöstöön.

Kaikki nuoret kiistivät toimineensa yksissä tuumin. Vain yksi heistä myönsi käyttäneensä väkivaltaa.

Kahdella tuomituista oli aiempaa rikoshistoriaa.

Lisää aiheesta:

.
.