Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta avataan pääkaupunkiseudulla ensi maanantaista alkaen – uimahalliin päästetään 65 vuotta täyttäneet

Kokoontumisrajoitukset karsivat kilpailuyleisön kuuteen kerrallaan. Ensi viikolla selviää kirjastojen ja museoiden kohtalo. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän mukaan edellytys on, että koronaepidemia kehittyy suotuisasti.

Roihuvuoren Roihun pesäpallojoukkueen harjoitukset olivat käynnissä toukokuun alussa. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tänään tiistaina, joitakin alueen palveluita voidaan nyt avata asteittain ja rajoitetusti maanantaista 17.5. alkaen.

Koronakoordinaatioryhmä kertoo toteuttavansa lapset ja nuoret ensin -periaatetta. Siksi lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta on mahdollista ensi maanantaista lähtien, tosin rajoitetusti: vuonna 2001 syntyneille ja tätä nuoremmille. Tällaisia harrastuksiin liittyviä kilpailuja voisivat olla esimerkiksi jalkapallo- ja pesäpalloturnaukset.

20-vuotiaat ja tätä nuoremmat pääsivät ohjattuun liikuntaharrastustoimintaan jo 19.4. ulkokentillä. Kilpailutoiminta on kuitenkin ollut pysähdyksissä.

Kisojen yleisöä koskevat aluehallintoviraston päätökset, joiden mukaan tällä hetkellä kokoontua saa kuusi ihmistä kerrallaan. Etelä-Suomen avi ilmoitti viime viikolla jatkavansa rajoitusta (siirryt toiseen palveluun) toukokuun loppuun saakka.

Lasten ja nuorten päiväleirien lisäksi yöleiritoiminta on mahdollista 17.5. alkaen rajoitetusti.

Uimahalleja avataan 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti myös, että ensi maanantaina avataan uimahalleja yli 65-vuotiaille. Sisäänpääsyä uimahalleihin porrastetaan ja joka toinen pukukaappi poistetaan käytöstä turvavälien takaamiseksi.

Uimahalleista vain osa on auki, esimerkiksi Helsingissä avautuvat kaupungin halleista Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit, Urheiluhallit Oy:n uimahalleista Mäkelänrinne ja Vuosaari.

Uimastadion pysyy edelleenkin kiinni.

Erityisuimakortilla pääsee edelleenkin Helsingin kaupungin ja Urheiluhallit Oy:n halleihin.

Aikuiset puolestaan pääsevät ulkoharrastuksiinsa 17.5. alkaen, rajoitetusti.

Ylioppilasjuhlat järjestetään, ilman yleisöä

Yksityistilaisuuksista aiempi suositus oli, ettei niitä järjestettäisi laisinkaan. Koronakoordinaatioryhmä linjasi nyt, että niitä saa järjestää, kunhan tilaisuuteen osallistuu enintään kuusi henkeä.

Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille, mutta juhliin ei oteta yleisöä, vaan ne striimataan. Käytössä olevan tilan koko määrittelee juhlaan kerrallaan osallistuvien abiturienttien maksimimäärän.

Kotona tai muissa yksityisissä tiloissa järjestettävät kevään ja kesän valmistujaisjuhlat on koronakoordinaatioryhmän mukaan hyvä järjestää ensisijaisesti ulkotiloissa ja voimassa olevia yksityistilaisuuksien henkilömääräsuosituksia noudattaen.

Kirjastojen ja museoiden avaamista ryhmä käsittelee kokouksessaan ensi viikolla.

Kello 18:28 täsmennetty uimahallien aukioloa.

Lue myös:

.
.