Hyppää sisältöön

Ravintolarajoitukset kevenevät helatorstaina ympäri maata – Uudellamaalla valomerkki joko klo 18 tai 19, perustasolla klo 00, ja terasseilla saa tanssia

Myös asiakaspaikkamäärät höllenevät. Ruokaravintolat voivat ottaa sisätiloihinsa kolme neljäsosaa ja anniskeluravintolat puolet maksimiasiakasmäärästä. Terasseja eivät asiakasmäärärajoitukset ja sisätilojen "tanssikielto" koske.

Ruokaravintolat saavat olla auki leviämisvaiheen alueilla klo 20:een, kiihtymisvaiheen alueilla klo 23:een ja perustasolla kello 01:een. Leviämisvaiheen alueilla, kuten Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa anniskeluravintolat joutuvat sulkemaan ovensa tuntia aikaisemmin. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin sekä asiakasmääriin on tulossa huomenna helatorstaina höllennyksiä koko maassa. Ne astuvat voimaan keskiyöllä.

Koronaepidemian leviämisvaiheen alueilla eli Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnissa jää voimaan tiukimmat rajoitukset: ruokaravintoloissa anniskelu päättyy kello 19 ja ravintolat saavat olla auki kello 20:een.

Baarit ja pubit joutuvat sulkemaan kello 19 ja anniskelu vastaavasti päättyy kello 18.

Aukioloajat pitenivät siis tunnilla.

Toiseksi tiukimmat rajoitukset on epidemian kiihtymisvaiheen alueilla eli Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Niissä anniskelu päättyy kello 22 ja ravintolat suljetaan kello 23. Erillistä aikarajoitusta anniskelu- ja ruokaravintoloille ei ole.

Perustason alueilla eli Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Satakunnassa sekä muualla Lapissa kuin Länsi-Pohjassa valomerkki on puoleltaöin ja ravintolat suljetaan kello 01.

Avata ravintolat voi koko maassa kello 05. Anniskelu on sallittu koko maassa kello 07 alkaen.

Asiasta päätettin tänään valtioneuvoston istunnossa.

Baareihin puolet, ruokapaikkoihin 3/4 asiakkaiden maksimimäärästä

Asiakkaiden maksimimäärät nousevat samalla.

Koko maassa asiakasmääriä rajoitetaan torstaista alkaen niin, että ruokaravintoloissa saa yhtä aikaa oleskella kolme neljäsosaa sen maksimiasiakasmäärästä, ja anniskeluravintoloissa puolet.

Asiakaspaikkarajoitukset eivät koske Ahvenanmaata.

Ravintoloissa jokaisella asiakkaalla tulee edelleen olla oma istumapaikka, ja niin sanottu karaoke- ja tanssikielto on edelleen voimassa tartuntariskin takia.

Ulkoterasseillakin etäisyydet on turvattava, mutta terasseja asiakaspaikkarajoitukset ja tanssikielto eivät koske.

Työmaaruokalat auki kuten tähänkin asti

Henkilöstöravintolat ovat edelleen rajoitusten ulkopuolella, ja noutoruuan myyminen ravintoloista on sallittu.

Matkailu- ja Ravintola-ala MaRa on arvostellut hallitusta voimakkaasti ravintolarajoitusten hitaasta purkamisesta.

Ravintolarajoituksia tulee purkaa lain mukaan välittömästi sitä mukaa, kun ne eivät ole epidemiatilanteen takia välttämättömiä.

Eduskunta on edellyttänyt hallitukselta erityisen painavia perusteluja sille, jos ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa ennen kello 21:tä.

Lisää aiheesta:

.
.