Kärkkäinen laajentaa Renkomäessä – yhtiö arvioi verkkokaupan toimintojen tuovan jopa satoja työpaikkoja Lahteen

Nykyisen tavaratalon viereen tulisi kaavaluonnoksen mukaan 27 000 neliömetrin uudisrakennus.

Kärkkäisen myymälä Lahdessa. Kuvan oikeanpuoleiseen päätyyn yhtiö suunnittelee uutta laajennusosaa. Kuva: Juha-Petri Koponen/Yle

Tavaratalo Kärkkäinen laajentaa Lahden Renkomäessä ja lupailee uusia työpaikkoja. Nykyisen kaupan viereen esitetään kaavaluonnoksessa uudisrakennusta.

Rakennusoikeutta tulisi lisää 27 000 neliömetriä. Tarkoitus on rakentaa myyntitilaa ja verkkokaupan varasto- sekä logistiikkatilaa.

Laajennus voisi tuoda muutamassa vuodessa jopa 200–300 uutta kaupan työpaikkaa.

– Verkkokauppaan on siirtynyt yhä enemmän asiakkaita ja ostoksia. Verkkokauppa on tämän korona-ajan myötä otettu laajemmin käyttöön ja tämä näkyy myös meillä, sanoo Kärkkäinen Oy:n talous- ja hallintojohtaja Riku Ilvesluoto.

Yhtiö työlllistää Lahdessa nyt noin 150 ihmistä.

Kärkkäinen teki tammikuun lopulla päättyneellä tilikaudella noin 270 miljoonan euron liikevaihdon. Kuluvan tilikauden liikevaihdoksi konserni arvioi runsaat 300 miljoonaa euroa. Kuva: Juha-Petri Koponen/Yle

Kärkkäinen kertoi aikeistaan tiistaina Lahden kaupungin kaavaillassa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Muokattu klo 14.30: Juttuun päivitetty taloustietoja ja lisätty talousjohtajan kommentti.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.