1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

Uusimmat ennusteet: kesä asettui sittenkin taloksi, keskiviikkona hellettä ja myös ensi viikolla lämpötila kieppuroi kahdenkympin tuntumassa

Suomen ylle tiistaina humahtanut kesä toi Keski-Suomeen korkeimmilaan 24,7 asteen lukemat, jotka mitattiin Viitasaarella. Joutsassakin oli asteita lämpimimmillään 24,6. Viikonloppua kohti sää viilenee jonkin verran, mutta ainakin ensi viikon alkupuoli näyttää taas varsin lämpimältä.

Ulkosalla tarkenee lukea, mutta viikonloppua kohti sadekuurot saattavat olla häiriöksi. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kuluvasta keskiviikosta on tulossa näillä näkymin se päivä, jolloin mitataan käsillä olevan lämpösykäyksen korkeimmat lämpötilat Keski-Suomessa. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, että ainakin jossain päin maakuntaa helleraja menee todennäköisesti puhki.

– Lämpimintä lienee maakunnan länsiosissa lähempänä Pohjanmaata, arvioi päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Suomen ylle tiistaina humahtanut kesä toi Keski-Suomeen korkeimmillaan 24,7 asteen lukemat, jotka mitattiin Viitasaarella. Joutsassakin asteita oli lämpimimmillään 24,6.

– Keskiviikkonakin ollaan helteen osalta hyvin rajoilla, mutta kun on kaksi lämmintä päivää, niin yleensä jälkimmäisenä on pikkuisen ylempiä lukemia.

Huomenna helatorstaina Keski-Suomen taivasta alkavat laikuttaa kumpupilvet, mutta lämpötilat pysyttelevät yhä 22–24 asteen haarukassa.

Viikonloppua kohti sää viilenee jonkin verran ja epävakaistuu, mutta viimeisimpien ennusteiden perusteella näyttää siltä, että ensi viikolla mahdollisista sadekuuroista huolimatta saadaan taas nauttia hyvinkin kesäisistä lämpötiloista: ainakin alkuviikosta pysytellään 18 asteen tuntumassa.

Säässä näyttää tapahtuneen peruuttamaton käänne kesää kohti.

– Ei näy räntää eikä lunta ennusteissa, summaa meteorogi Iiris Viljamaa.