1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen jalkapallon ensimmäinen divisioona (Ykkönen)

Korona keikautti jalkapallon katsomotilanteen päälaelleen: KPV pelaa ilman yleisöä ja Jaro avaa ovet yleisölle

Vielä eilen alueen jalkapallojoukkueiden aikeet ottaa yleisöä kauden ensimmäisiin kotipeleihinsä olivat aivan toiset. Pietarsaaren Jaro aikoi pelata ilman yleisöä ja kokkolalainen KPV taas suunnitteli noin 300 katsojan ottamista lehtereille.

Pavle Milosavljevic ja Jimmy Wargh, Pietarsaaren Jaron valmentajakaksikko. Arkistokuva. Kuva: FF Jaro

Kokkolan KPV pelaa Turun Palloseuraa vastaan torstaina tyhjille katsomoille.

KPV oli alun perin ottamassa otteluun 300 katsojaa jaettuna kuuteen eri lohkoon, sillä voimassaoleva AVIn määräys salli Soiten alueella 50 hengen yleisötilaisuudet.

Nyt alueen huonontunut koronatilanne sai joukkueen muuttamaan suunnitelmia ja torstaista peliä ei yleisö nyt pääse paikan päälle todistamaan.

Yritymarkkinoinnista vastaava Mika Liedes KPVstä perustelee, että joukkue haluaa olla mukana saamassa koronaa kuriin. Jo ostettuissa lipuissa kannattaa Liedeksen mukaan olla yhteydessä lipputoimistoon.

Jaro avaa katsomon

Sen sijaan niin ikään Ykkösessä pelaava FF Jaro Pietarsaaresta voikin ottaa huomiseen kotipeliinsä yleisöä otteluun Klubi04:ää vastaan.

Vielä eilen FF Jaro aikoi pelata pelin tyhjälle katsomolle.

Aluehallintovirasto tiedotti kuitenkin joukkueelle, että yli 50 hengen yleisötilaisuudet sallitaan.

Toimitusjohtaja Fredrik Haga arvioi, että viimekesäiseen tapaan huomenna kolmeen yleisölohkoon otetaan enimmillään 500 katsojaa.

Lippuja myydään vain portilta. Myös kausikortit käyvät, mutta omat paikat eivät ole käytössä.

Myös Vaasassa yleisö pääsee katsomaan jalkapalloa, sillä VPS on tiedottanut avaavansa katsomon keskiviikkoiseen Gnistan-peliin.

Kun Ykkönen alkaa pohjalaismaakunnissa, ainoastaan Kokkolassa saa olla lehtereillä yleisöä – VPS ja Jaro odottavat höllennyksiä rajoituksiin