1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalivähemmistöt

Turku vastaa ystävyyskaupunki Kölnin kutsuun – Aurajoen varrella liehuvat maanantaina sateenkaariliput ennakkoluuloja vastaan

Köln on kutsunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaan liputukseen mukaan eurooppalaiset ystävyyskaupunkinsa Turun, Liverpoolin, Lillen, Thessalonikin ja Liégen.

Sateenkaariliput liehuvat arkistokuvassa Turussa Kristiinankadun lipputangoissa Aurajoen varrella Pride-viikon aikana. Kuva: Yle/ Nora Engström

Turun ystävyyskaupunki Köln on kutsunut Turun ja muut ystävyyskaupunkinsa liputtamaan seksuaalisen monimuotoisuuden kohtaamia ennakkoluuloja ja vihaa vastaan.

Turku vastaa kutsuun nostamalla sateenkaariliput Kristiinankadun lipputankoihin Aurajokirantaan maanantaina, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

17. toukokuuta on kansainvälinen homo-, trans- ja bifobian vastainen päivä (IDAHOBT). Päivän tarkoituksena on kampanjoida seksuaaliseen ja sukupuoliseen moninaisuuteen liittyvää ennakkoluuloisuutta ja vihaa vastaan.

Turun ystävyyskaupunki Köln on kansainvälisen sateenkaarikaupunkien verkoston perustajajäsen. Köln kutsui omat ystävyyskaupunkinsa Turun, Liverpoolin, Lillen, Thessalonkin ja Liégen mukaan verkoston tapahtumaan, jossa kaupunkeja pyydetään liputtamaan sateenkaarilipulla kaupungin keskeisellä paikalla, kertoo Turun kaupunki.

– Turun kaupunkistrategian yhtenä tavoitteena on yhdenvertaisuuden ja suvaitsevaisuuden edistäminen. Haluamme olla mukana Kölnin ja muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa tukemassa seksuaalisen tasa-arvon toteutumista, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen.

Turku on liputtanut sateenkaarilipuin aiemmin muun muassa Pride-viikon aikana.