1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jätevedenpuhdistamo

Avi vaatii Korppoon jätevedenpuhdistamon toiminnan tehostamista – sako- ja umpikaivolietteiden vastaanotto on keskeytetty

Aluehallintovirasto on muuttanut Korppoon jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa. Paraisten kaupungin on tyhjennettävä aiemmin käytössä ollut lietekenttä lokakuun loppuun mennessä.

Korppoon jätevedenpuhdistamon toimintaa tulee tehostaa. Kuvituskuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Aluehallintovirasto (avi) vaatii Paraisten kaupunkia tehostamaan Korppoon jätevedenpuhdistamon toimintaa.

Avi muutti jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa.

Jotta puhdistamo pystyy käsittelemään viemäröintialueella muodostuvat jätevedet tehokkaasti, esitti Paraisten kaupunki muualta tuotujen sako- ja umpikaivolietteiden vastaanoton keskeyttämistä. Aluehallintovirasto katsoi kiellon tarpeelliseksi.

Avin mukaan Korppoon sekä Houtskarin puhdistamoilla syntyvät lietteet voidaan käsitellä katetuilla lavoilla muutettujen lupamääräysten mukaisesti. Aiemmin käytössä ollut lietekenttä on tyhjennettävä lokakuun 2021 loppuun mennessä.

Muualla syntyvien lietteiden vastaanotto on kielletty, kunnes viranomaiset ovat varmistaneet, että puhdistamo pystyy käsittelemään viemäröintialueella muodostuvien jätevesien lisäksi myös muualta tuodut lietteet, kertoo avi tiedotteessaan.

Samalla hyväksyttiin myös Paraisten kaupungin antama selvitys, joka koski jätevesien purkupaikkaa. Aluehallintovirasto katsoo, että selvityksen perusteella purkuputken siirtämiselle ei ole tarvetta.