1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diak aikoo siirtää tulkkikoulutuksen Turusta Helsinkiin osana kampusuudistusta

Diakonia-ammattikorkeakoulun toiminta on jatkumassa muilla kampuspaikkakunnilla eli Helsingissä, Oulussa, Porissa ja mahdollisesti myös Pieksämäellä. Koulun hallitus valitsi jatkovalmisteluun kolme vaihtoehtoa. Lopullisia päätöksiä kampuksista tehdään syksyllä.

Diakin toiminta on jatkumassa muun muassa Porin kampuksella. Kuva: Iira Lahti / Yle

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus on valinnut kolme kampusrakenne-ehdotusta, joiden pohjalta suunnittelua jatketaan yhdessä henkilöstön kanssa ja joista neuvotellaan sidosryhmien kanssa.

Toiminta on jatkumassa Helsingissä Oulussa ja Porissa sekä Pieksämäellä. Turun kampuksella koulutetaan tulkkeja ja tämä koulutus aiotaan siirtää Helsinkiin.

Diakissa on noin 3 700 opiskelijaa ja henkilöstön määrä on noin 250.

Yt-neuvottelujen jälkeen ratkaisuja

Seuraavaksi vuorossa ovat henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Niiden ajankohta ei ole vielä selvillä. Tämän jälkeen hallitus tekee näillä näkymin syksyllä päätökset kampusrakenteesta. Tavoitteena on, että toiminta käynnistyy uuden rakenteen mukaisesti vuoden 2023 alusta.

Yhteistä jatkovalmisteluun valituille vaihtoehdoille on se, että toiminnan kehittämistä jatkettaisiin Helsingin, Oulun ja Porin kampuksilla samalla kun kehitetään uutta liikkuvan kampuksen mallia.

Pieksämäellä ja Porissa jatketaan neuvotteluja erityisesti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan vahvistamiseksi.

Diak huolehtii siitä, että mahdollisesti suljettavien kampusten opiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun.

Diakin liikkuvan kampuksen on tarkoitus tuoda koulutuspalvelut sinne, missä niitä valtakunnallisesti tarvitaan. Diak sanoo haluavansa olla jatkossakin valtakunnallinen toimija sosiaali- ja terveysalan, kirkollisen koulutuksen ja tulkkauksen aloilla.

Lue lisää:

Diakonia-ammattikorkeakoulun kampuskarsinta vielä auki – hallituksella useita vaihtoehtoja koulutuksen järjestämiseen