1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Päivystävä sairaala / terveyskeskus

Kuhmo tekee oikaisuvaatimuksen yhteispäivityksen loppumisesta, Suomussalmi harkitsee samaa

Kuhmon ja Suomussalmen terveysasemien viikonloppujen vastaanottotoiminta päättyy toukokuun lopussa. Kainuun soten yhtymähallitus päätti asiasta huhtikuun lopulla.

Kainuun soten viikonloppupäivystys keskitetään keskussairaalalle toukokuun lopussa. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Kuhmo tekee oikaisuvaatimuksen Kainuun soten yhtymähallituksen päätöksestä lakkauttaa viikonlopun yhteispäivystys.

Kuhmossa päätöstä pidetään virheellisenä muun muassa viikkolevon osalta. Lakkauttamisen yhdeksi syyksi on mainittu työaikalain muutos, jossa työntekijällä tulee olla vähintään 36 tunnin yhtäjaksoinen viikkolepo. Kuhmon mukaan perustelu on virheellinen, koska viikkolepomääräys on ollut lääkärisopimuksessa vähintään toistakymmentä vuotta.

Lue lisää: Kainuun sote lakkauttaa viikonloppupäivystyksen Suomussalmella ja Kuhmossa – päätös säästää puoli miljoonaa euroa

Kuhmon ja Suomussalmen viikonloppupäivystyksen lopettamista vastustetaan adressilla

Lisäksi Kuhmossa on havaittu muitakin puutteita – asian valmistelussa ei ole noudatettu hyvän hallintotavan ja hallintolain mukaisia menettelytapoja. Kuhmon mainitsemat asiat liittyvät kuulemiseen ja vaikutusmahdollisuuksien varaamiseen.

Kaupungin mielestä viikonloppuvastaanoton lakkauttamisen päättäminen tällä aikataululla ja menettelyllä on myös perussopimuksen vastaista toimintaa, sillä sopimuksen mukaan kuntayhtymä neuvottelee kunkin kunnan kanssa seuraavan vuoden talousarviosta. Kyseiset neuvottelut järjestetään Kuhmossa 31.5.2021.

Suomussalmen kunnanhallitus päättää keskiviikkona 12. toukokuuta, tekeeko kunta vastaavanlaisen oikaisuvaatimuksen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.