Hyppää sisältöön

Kainuussa kehitetään saattohoidon koulutusta – tarve kasvaa tulevaisuudessa

Kajaanin ammattikorkeakoulu vetää opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanketta, EduPalia, jonka tavoitteena on palliatiivisen hoidon ja saattohoidon koulutuksen kehittäminen.

Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon tarpeen arvioidaan kasvavan. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Palliatiivisen hoidon osaaminen on hoitoammattilaisille yhä tärkeämpää. Kajaanin ammattikorkeakoulu vetää opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanketta EduPalia, jonka tavoitteena on palliatiivisen hoidon ja saattohoidon koulutuksen kehittäminen.

Palliatiivinen hoito on parantumatonta, etenevää sairautta sairastavan potilaan kokonaisvaltaista hoitoa. Sen tavoitteena on vähentää kärsimystä ja vaalia elämänlaatua. Tulevaisuudessa palliatiivisen hoidon tarve tulee kasvamaan, kertoo Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutusjohtaja Minna Hökkä.

– Sekä maailman terveysjärjestön, että sosiaali- ja terveysministeriön raportit tämän osoittaa, että tarve tulee kasvamaan.

Hökän mukaan tätä selittää se, että ihmisten elinikä kasvaa.

– Toisena puolena on se, että me myös kuolemme lähtökohtaisesti sairaampina, eli meillä on jatkossa enemmän sairauksia. Se kasvattaa palliatiivisen hoidon tarvetta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.