1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Veikkausliiga

SJK saa luvan täyttää lehtereitään, toimitusjohtaja huojentuneena: "Sen verran otetaan, mitä turvallisesti pystytään"

Seinäjoella on jouduttu pelaamaan kauden kaksi ensimmäistä ottelua tyhjille katsomoille. Seurajohto on helpottunut, että toistaiseksi tyhjien katsomoiden ottelut ovat jäämässä kahteen. Ensi viikon lauantaina vieraaksi saapuu vieläpä HJK.

SJK joutui aloittamaan kautensa kahdella tyhjille katsomoille pelatulla kotiottelulla. Kauden avausottelussa Matias Lindforsin (keskellä) KTP haki tasapelipisteen Tucon (vas.) SJK:lta. Kuva: Marko Tuominiemi / AOP

Seinäjoen Jalkapallokerho sai tiistaina paljon odotettuja uutisia, kun Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto vapautti yleisötilaisuuksien järjestämiseen liittyviä rajoituksiaan Etelä-Pohjanmaalla.

Näin SJK:lla on mahdollisuus ottaa katsomoon yleisöä ensi viikolla Veikkausliiga-kauden kolmannessa kotiottelussaan, kun vastaan asettuu HJK.

– Näin olemme eilen saatua ohjeistusta tulkinneet. Nyt työstetään sitä, mitä se tarkalleen meidän kohdallamme tarkoittaa. Viestimme asian heti ulos, kun olemme perillä reunaehdoista, toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki linjaa.

Vaikka tarkkoja lukuja SJK-leiristä ei vielä osata sanoa, on Kivimäen mukaan edessä suuri askel kohti normaalia aikaa koronakurimuksen jäljiltä.

– Kyllä tämä sitä tarkoittaa, että saamme nyt ottaa otteluihin ensimmäisen kerran yleisöä. Sen verran otetaan, mitä turvallisesti pystytään.

VPS ja Jaro saavat ottaa yleisöä jo tänään ja huomenna

Jo tänään Ykkösessä Vaasan Palloseura saa ottaa yleisöä noin neljänneksen katsomokapasiteetistaan. Myös helatorstaina FF Jaro toivottaa tervetulleeksi Pietarsaaren keskuskentälle noin 1500 katsojaa.

Samansuuntaisia täyttömääriä on odotettavissa myös Seinäjoella. Seinäjoen jalkapallostadionin kapasiteetti on hieman alle 6000 katsojaa.

Viime kaudella SJK:n kotiotteluihin sai ottaa vajaa 3000 katsojaa. Tiettävästi SJK:n kotiotteluissa ei tapahtunut altistumisia koronalle koko viime kauden aikana.

– En lähde vielä yksityiskohtiin, kuten yleisömääriin, tämän kauden osalta. Ensin pitää tosiaan selvittää seuran sisällä, mitä ohjeet tarkoittavat. Tutkimme asiaa rauhassa ja teemme ohjeistukset. Meillä on viime vuodelta hyvät pohjat.

SJK:lle yleisön paluu katsomoihin on valtava helpotus taloudellisesti, mutta myös tunnelman kannalta ja yleisen huomion suhteen.

Kivimäki alleviivaa, ettei jalkapallokauden alku ole ollut aivan entisellään ilman kannattajien läsnäoloa.

– Se on päivän selvä asia, että katsoi asiaa miltä kantilta tahansa, niin onhan tämä täysin olennainen asia. Vielä HJK ja lauantaipeli, niin onhan se nyt erityisen hyvä startti meille. Suuri helpotus, että tyhjille kotikatsomoille pelatut ottelut jäävät nyt tältä erää kahteen.

Kivimäki kehuu, että SJK:n stadionin puitteet mahdollistavat koronarajoitusten puitteissakin laadukkaan tapahtuman.

– Siitä on kokemusta jo viime vuodelta. Stadionilla on mahdollista seurata jalkapalloa hyvin koronaturvallisesti. Mutta kyllä se on aina viime kädessä jokaisesta katsojasta kiinni, kuinka ohjeita noudatetaan, Kivimäki muistuttaa.

Lue myös:

Katso video: KTP palasi Veikkausliigaan komealla saksarimaalilla – Ilveksen Eetu Mömmö puski sarjanousija AC Oulun kumoon

SJK:n tavoitteena on palata mitalikahinoihin – 19-vuotias Matias Vainionpää on valmis entistä suurempaan rooliin

HJK ja KuPS vierasvoittoihin jalkapalloliigassa