1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Lapsiperheiden lahjaraha ja avustus ensiasunnon ostamiseen saavat kuntavaaliehdokkailta kannatusta Miehikkälässä

Miehikkälä on pyrkinyt houkuttelemaan uusia asukkaita 10 000 euron lapsirahan avulla, joka maksetaan jokaisesta kuntaan syntyvästä tai adoptoitavasta lapsesta. Lisäksi kunta maksaa 4 000 euron avustusta niille, jotka hankkivat kunnasta ensiasunnon.

Kuntavaalit
lapsen käsi äidin hartialla, lapsi sylissä
Miehikkälä maksaa jokaisesta kuntaan syntyvästä tai adoptoitavasta lapsesta 1 000 euroa vuodessa tämän 10 ensimmäisen elinvuoden ajan. Kuvituskuva.Marko Väänänen / Yle

Miehikkälän kuntavaaliehdokkaat pitävät lapsiperheiden lahjarahaa ja ensiasuntoavustusta hyvinä keinoina uusien asukkaiden houkutteluun.

Miehikkälä on pyrkinyt saamaan lisää asukkaita jokaisesta kuntaan syntyvästä tai adoptoitavasta lapsesta maksettavan 10 000 euron lapsirahan avulla. Lisäksi kunta on maksanut jo useamman vuoden ajan 4 000 euron avustusta niille, jotka hankkivat kunnasta ensiasunnon.

Lue lisää: Miehikkälän väkiluku kasvoi viime vuonna ainoana Kymenlaaksossa – kunnanjohtaja pitää kasvua merkittävänä: ''Erittäin myönteistä''

Ylen kuntavaalikoneeseen vastanneista keskustan, vihreiden, kokoomuksen ja kristillisdemoraattien ehdokkaista kaikki olivat täysin samaa mieltä siitä, että rahalliset avustukset ovat hyviä keinoja uusien asukkaiden saamiseksi. Tätä mieltä oli myös kaksi kolmesta perussuomalaisten ehdokkaasta. Lisäksi vaalikoneeseen on vastannut yksi Liike Nytin ehdokas, joka oli osittain samaa mieltä asiasta.

Lapsiperheiden lahjaraha ja avustus ensiasunnon ostamiseen saavat kuntavaaliehdokkailta kannatusta Miehikkälässä.

Kaikkiaan Miehikkälästä oli perjantaihin mennessä vastannut Ylen kuntavaalikoneeseen 17 ehdokasta.

Kuuntele Suomen suurimman vaalikiertueen Kuntarundin jakso Miehikkälästä täältä.

Ylen vaalikoneen löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).