Hyppää sisältöön

Kaupunki maksoi paikkansa jättävälle valtuutetulle 4 vuoden Venäjän-viisumin Imatralla – totesi nyt, ettei olisi pitänyt

Viisumiasia huomattiin, kun kaupunki kävi läpi luottokorttien käyttöä ja edustuskuluja.

Erkki Saarimäen mukaan viisumiasiassa oli tapahtunut väärinkäsitys. Arkistokuva. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Imatran kaupunki on saanut valmiiksi sisäisen tarkastuksen valtuutetulle hankitusta Venäjän-viisumista.

Kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajalle Erkki Saarimäelle (sin.) hankittiin huhtikuussa neljän vuoden Venäjän-viisumi kaupungin kustannuksella.

Viisumihankinta nousi esiin, kun sisäinen tarkastus teki tavanomaista selvitystä kaupungin luottokorttien käytöstä ja edustuskuluista, ja asiaa alettiin selvittää tarkemmin.

Viisumista tehdyssä sisäisessä tarkastuksessa todettiin, ettei viisumin maksamiselle kaupungin pussista ole perusteita. Imatra ei ole esimerkiksi tehnyt yli vuoteen yhteistyötä, joka vaatisi ulkomaille matkustamista, eikä tällaisia matkoja ole myöskään näköpiirissä.

Lisäksi Saarimäki on luopumassa luottamustehtävistään jo kesän kuntavaaleissa, joissa hän ei ole ehdolla.

Tarkastuslautakunta käsitteli viisumiasiaa kokouksessaan (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona. Tarkastusraportti merkittiin tiedoksi ja asia siirrettiin kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Kaupunki on myös toimittanut Saarimäelle laskun viisumista. Viisumi maksoi noin 420 euroa.

Saarimäki on kertonut aiemmin Ylelle, että viisumiasiassa on tapahtunut väärinkäsitys. Saarimäen mukaan hänen oli tarkoitus maksaa viisuminsa itse, mutta lasku oli mennyt kaupungille.

Uutista päivitetty 12.5. klo 17.21 tiedolla tarkastuslautakunnan päätöksestä.

.
.