1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Seurakuntien liitokset etenevät Keski-Suomessa

Esimerkiksi Saarijärven seurakunta kattaa ensi vuoden alusta laajan alueen. Siihen ovat jo ennen Karstulan ja Kyyjärven seurakuntia liittyneet kappeliseurakuntina Kannonkoski ja Kivijärvi.

Konneveden seurakunta aiotaan lakkauttaa ja liittää Laukaan seurakuntaan. Arkistokuva Laukaan kirkosta. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Keski-Suomessa vireillä olevat kolme seurakuntaliitosta etenevät. Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli puoltaa yksimielisesti liitosten toteuttamista 1. tammikuuta 2022 alkaen.

Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat on määrä lakkauttaa ja liittää Saarijärven seurakuntaan kappeliseurakuntina.

Myös Multian seurakunta lakkaisi ja liitettäisiin Keuruun seurakuntaan.

Konnevedellä ja Laukaassa seurakuntien kirkkovaltuustot ovat puolestaan hyväksyneet yksimielisesti tuomiokapitulin tekemän aloitteen, jonka mukaan Konneveden seurakunta lakkautetaan ja liitetään Laukaan seurakuntaan.

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura toteaa hiippakunnan tiedotteessa, että muutokset tähtäävät tulevaisuuteen ja tärkeintä on turvata seurakuntien toimintamahdollisuudet.

– Toteutuessaan kyseessä on viime vuosien merkittävin seurakuntaliitosten kokonaisuus Lapuan hiippakunnassa. Seurakunnat ovat valmistelleet liitoksia vastuullisesti ja hyvässä hengessä. On ymmärrettävää, että liitoksiin voi liittyä myös surua, Peura sanoo.

Seurakuntaliitokset vahvistaa lopullisesti kirkkohallitus.