Hyppää sisältöön

Savon Kuidun kaupan vahvistaminen on seisahtunut kunnallisvalituksen takia

Valokuituyhtiön myyntipäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Siilinjärvellä tehdyssä kunnallisvalituksessa vaaditaan myyntipäätöksen kumoamista. Kunkin omistajakunnan pitää vielä hyväksyä kauppa ja niissä odotetaan hallinto-oikeudesta tietoa, voiko myynti toteutua, vaikka asian käsittely on kesken.

Savon Kuidun kaupan vahvistaminen on seisahtunut Siilinjärvellä myyntipäätöksestä tehdyn kunnallisvalituksen vuoksi. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Pohjoissavolaisten kuntien omistaman valokuituyhtiö Savon Kuidun kaupan viimeistely on seisahtunut. Syynä on Siilinjärvellä Savon Kuidun myyntipäätöksestä hallinto-oikeuteen tehty kunnallisvalitus.

Valituksessa vaaditaan Siilinjärven kunnanvaltuuston valokuituyhtiön myyntiä koskevan päätöksen kumoamista sekä päätökselle toimeenpanokieltoa asian käsittelyn ajaksi.

Kevään aikana viimeistelty kauppasopimus on vielä allekirjoitettava jokaisessa omistajakunnassa. Tämä vaihe ei ole nyt edennyt tehdyn valituksen takia. Hallinto-oikeudesta saadun tiedon mukaan päätös asiasta on odotettavissa alkuvuodesta 2022, sillä asiaryhmän keskimääräinen käsittelyaika on noin kymmenen kuukautta.

Hallinto-oikeus antaa lähiaikoina erillisen välipäätöksen siitä, voivatko kunnat jatkaa myyntipäätöksen toteuttamista, vaikka valituksen käsittely on hallinto-oikeudessa kesken.

Lue myös:

.
.