1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjassa pientä höllennystä koronasuosituksiin: esimerkiksi yksityistilaisuuksien henkilömääräsuositus nousee kymmeneen henkilöön

Koronatartuntojen määrä on Länsi-Pohjassa laskussa, mutta alue on edelleen kiihtymisvaiheessa. Tilanteen arvioidaan helpottavan, kun rokotuskattavuus molemmilla puolilla rajaa on yli 50 prosenttia.

Torniossa paljastettiin keskiviikkona Tornio 400-vuotisjuhlateos Kojamo. Tilaisuus striimattiin, mutta paikalla oli myös yleisöä. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjassa tehdään pieniä höllennyksiä koronasuosituksiin.

Alueellisen pandemiatyöryhmän suositusten mukaan yksityistilaisuuksien henkilömääräsuositus nousee kymmeneen henkilöön 24. toukokuuta alkaen. Suositus on voimassa 6. kesäkuuta saakka.

Lisäksi kirjastojen lukusalit voivat avata ovensa niin, että aluehallintoviraston turvavälipäätös otetaan järjestelyissä huomioon aluehallintoviraston turvavälipäätös.

Pandemiatyöryhmä suosittelee myös, että yli 65-vuotiaat voivat käydä uimahallissa, koska rokotukset ovat edenneet tässä ikäryhmässä hyvin.

Mitä enemmän rokotuksia, sitä enemmän rajoituksia voidaan löysätä

Koronatartuntojen määrä on Länsi-Pohjassa laskussa, mutta alue on edelleen kiihtymisvaiheessa. Länsi-Pohjan tilannetta vaikeuttaa myös se, että Pohjois-Ruotsissa on edelleen paljon tartuntoja.

Tilanteen arvioidaan helpottuvan, kun rokotuskattavuus molemmilla puolilla rajaa on yli viisikymmentä prosenttia. Tähän mennessä Länsi-Pohjan väestöstä on rokotettu noin kolmannes.

Keskiviikkona sairaanhoitopiirissä on tullut tietoon yksi koronatartunta. Tällä viikolla on tähän mennessä todettu kaksi tartuntaa.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.