Hyppää sisältöön

Onnea uusille ylioppilaille! Katso valmistuvien nimet ja kaikkien Suomen lukioiden arvosanatiedot Ylen ylioppilaskoneesta

Lakkiaisia vietetään lauantaina 5. kesäkuuta. Ylioppilaskoneesta voit nähdä, ketkä kaikki saavat valkolakin. Kone kertoo myös, millaisia arvosanoja abit kirjoittivat maan eri lukioissa.

Kuva: Jerina Kivistö

Ylioppilaiden lakkiaisia vietetään lauantaina 5. kesäkuuta. Tänä keväänä valmistuu noin 24 700 uutta ylioppilasta.

Ylen ylioppilaskoneesta voit katsoa valkolakin saajien nimet ja tilastotietoja maan kaikista lukioista. Koneeseen on nyt päivitetty tiedot tämän kevään keskimääräisistä arvosanoista ja valmistuneiden määristä:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tiedot uusien ylioppilaiden nimistä on kerätty lukioilta. Ylioppilaskone näyttää lukiosta tuoreimmat tilastot, jotka ovat saatavilla opetushallinnon tilastopalvelusta.

Lakkiaiset harvinaisen myöhään

Ylioppilaat valmistuvat tänä vuonna harvinaisen myöhään. Koronaviruksen vuoksi lakkiaisia vietetään rajoitetusti. Esimerkiksi ylioppilaiden vanhemmat eivät välttämättä pääse mukaan koulun juhliin, ja koteihinkin voidaan kutsua vain rajattu määrä vieraita.

Ylioppilaskokeita järjestettiin noin 400 lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Kevään ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautui noin 47 000 kokelasta, mikä on noin 4 000 enemmän kuin viime keväänä. Määrään vaikuttivat ainakin koronatilanne, korkeakoulujen opiskelijavalinnan muutokset ja mahdollisuus uusia kokeita aiempaa usemman kerran. Nyt lakin saavien ja kokeita uusivien lisäksi luvussa on mukana myös tutkintonsa hajauttavia kirjoittajia.

Osa nyt ylioppilaaksi pääsevistä on kieltänyt nimensä julkaisun. Heidän nimensä puuttuvat ylioppilaskoneesta.

Ylioppilaskoneen lisäksi Yle julkaisee tänä keväänä ammatillisen tutkinnon suorittaneiden nimet ja tilastotietoja ammatillisesta opetuksesta. Ylen amiskone julkaistaan myöhemmin kesäkuussa.

Lisää aiheesta:

Juttua päivitetty 2.6.2021 klo 11.30: Ylioppilaskoneeseen on lisätty tiedot kevään ylioppilaiden arvosanoista ja valmistuneiden määristä. Tieto tästä on lisätty juttuun.

.
.