Hyppää sisältöön

Riihimäki, Pyhtää ja Imatra jättivät tarjouksen Erä- ja luontokulttuurimuseosta – sijaintipaikan valinta on loppusuoralla

Suunnitteluvaiheessa olevan valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikkavalinta tiivistyy. Alkujaan noin 60 kuntaa oli kiinnostunut museosta. Niistä 25 ilmoittautui kisaan. Viideltä pyydettiin tarjous, joista kolme sen jätti.

Erä- ja luontokulttuurimuseon projektipäällikkö Timo Kukko sanoo, että Riihimäki, Pyhtää ja Imatra ovat hyviä vaihtoehtoja uudelle museolle. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Uudesta Erä- ja luontokulttuurimuseosta jätettiin määräaikaan mennessä kolme tarjousta, jotka avattiin tiistaina, kertoo projektipäällikkö Timo Kukko. Hänen mukaansa suuresta kiinnostuneiden ja ilmoittautuneiden joukosta parhaat ovat karsiutuneet loppusuoralle.

Uuden museon sijaintipaikka on joko Riihimäki, Pyhtää tai Imatra. Tarjouksia pyydettiin myös Rovaniemeltä ja Oululta, mutta kaupungit eivät sellaista jättäneet museohankkeen edustajille.

– Nämä kaikki tarjoajat ovat tarjonneet meille riittävää rahoitusta hankkeen rakentamiseksi. Voisi sanoa, että investointirahoitus on aika lailla kunnossa.

Kukko sanoo, että nyt lähdetään miettimään sijaintipaikkaa, joka takaisi myös kannattavan museotoiminnan.

– Toukokuun loppuun mennessä pyritään löytämään linja, onko tässä yksi kaupunki, jonka kanssa lähdetään jatkokehittämään tätä vai lähdetäänkö konseptoimaan kaikkia kolmea vielä tarkemmin. Kesän aikana, syksyyn mennessä pitää päästä hankkeessa eteenpäin.

Millaista museota uudesta Erä- ja luontokulttuurimuseosta tavoitellaan ja voiko hanke vielä kaatua? Kuuntele Timo Kukon haastattelu. Toimittajana on Tiina Kokko.
.
.