1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. suomenmestaruus

Sotkamon Jymy lähtee jahtaamaan 20. Suomen mestaruutta luottaen tehtyyn työhön ja tuuriin

Tänä vuonna superpesiksen pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja Suomen mestaruudet on ratkaistu ennen syyskuun loppua. Sotkamon Jymy lähtee tavoittelemaan 20. Suomen mestaruutta.

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen toivoo, että kauden alkaessa kesäkuussa korona mahdollistaisi viime kesän kaltaiset yleisömäärät. Kuva: Sipe Myllyniemi, Yle

Superpesiksen toukokuulta siirtynyt runkosarja alkaa sekä naisten että miesten osalta kesäkuun alussa. Runkosarja pelataan kaksinkertaisena, eli jokainen joukkue kohtaa kerran toisensa.

Tänä vuonna pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja Suomen mestaruudet on ratkaistu ennen syyskuun loppua. Kauden alkua siirrettiin kolmella viikolla.

Sotkamon Jymyn päävalmentaja ja pelinjohtaja Jani Komulainen toivoo, että kauden alkaessa kesäkuussa korona mahdollistaisi viime kesän kaltaiset yleisömäärät.

– Silloin oli 500 katsojaa per lohko, ja meillä oli kolme lohkoa. Se on jo hyvä määrä runkosarjaotteluihin. Tällä hetkellä mennään 50 hengen lohkoilla, eikä kukaan osaa sanoa, kuinka katsomoissa ollaan tulevana kesänä.

Sotkamon Jymy lähtee jahtaamaan 20. Suomen mestaruutta. Komulaisella on mestaruuteen vakaa usko.

– Se vaatii paljon onnistumista ja töitä, tuuriakin.

Komulainen harmittelee, että joukkueen riesana ovat olleet loukkaantumiset.

– Pientä vaivaa on ollut enemmän kuin pitkään aikaan, joten olemmeko tehneet liikaakin hommia, Komulainen pohtii.

Superpesiskausi alkaa kesäkuussa. Juhlitaanko Hiukassa 20. mestaruutta? Sipe Myllyniemen haastattelussa valmentaja ja pelinjohtaja Jani Komulainen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.