Suositus: Ylioppilasjuhliin ei kerrallaan yli 20 ihmistä Satakunnassa – kotimaassa voi taas matkailla

Satakunta on edelleen koronaepidemian perustasolla. Neljä paikkakuntaa kuitenkin erottuvat muusta maakunnasta. Eurajoki ja Nakkila ovat koronan leviämisvaiheessa, Eura ja Kokemäki kiihtymisvaiheessa.

Suomalaisia ylioppilaslakkeja. Kuva: Kaisa Siren / AOP

Satakunta on yhä koronaepidemian perustasolla. Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kertoo, että Eurajoki ja Nakkila ovat kuitenkin leviämisvaiheessa, Eura ja Kokemäki kiihtymisvaiheessa.

Koronan ilmaantuvuusluku Satakunnassa on 24,1 tapausta 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana. Viime viikolla Satakunnassa todettiin 22 koronatartuntaa. Seitsemän tartuntaa oli peräisin ulkomailta, useimmat näistä kausityöntekijöillä.

Satasairaalassa ei ole hoidossa koronapotilaita.

Ylioppilasjuhliin suositukset

Vaikka koronatilanne on parantunut, uhka taudin leviämisestä ei ole ohi. Siksi koronarajoituksia puretaan vain maltillisesti.

Työryhmä suosittaa, että ylioppilasjuhlat pidetään kouluilla ilman yleisöä ja rajoitetun henkilökunnan läsnäollessa. Lakitus hoidetaan enintään 20 henkilön ryhmissä koronan perustason alueilla, kymmenen henkilön ryhmissä kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

Oppilaiden omissa juhlissa kotona tai muissa tiloissa suositellaan, että paikalla olisi kerrallaan enintään 20 ihmistä. Jos kunta on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, suositus on kymmenen ihmistä.

Juhlan järjestäjiä suositellaan pyytämään ilmoittautumiset sekä pitämään kirjaa vieraista ja näiden tulo- ja lähtöajoista mahdollisen tartunnanjäljityksen helpottamiseksi.

On mahdollista, että suositus yksityistilaisuuksien henkilömäärästä nousee ennen juhlaa 50 ihmiseen, mutta vieraiden tulo- ja lähtöaikojen porrastaminen on silti suositeltavaa.

Matkailusuosituksia väljennetään

Työryhmä suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille. Matkailua kotimaassa ei enää pyritä rajoittamaan.

Satakunnan perustasolla olevissa kunnissa voidaan aloittaa aikuisten ryhmäharrastustoiminta myös sisätiloissa. Ryhmärajoitus on 20 ihmistä, kahden metrin turvavälit on pidettävä, ja kasvomaskien käyttöä suositellaan.

Tarkemmat rajoitukset ja suositukset voi lukea Satasairaalan sivuilta (siirryt toiseen palveluun).