Hyppää sisältöön

Ellen DeGeneres lopettaa keskusteluohjelmansa

DeGeneres on ollut nimeään kantavan talkshown juontajana vuodesta 2003. Ohjelmaa on tehty yli 3000 jaksoa ja sen aikana on tehty 2400 haastattelua, kertoo Hollywood Reporter.

Hollywood Reporterin mukaan taustalla on DeGeneresin kyllästyminen, vaikka ohjelman tekeminen on ollut hienoa. Kuva: Nina Prommer / EPA

Yhdysvaltojen yksi tunnetuimpua ohjelmia, The Ellen DeGeneres Show-keskusteluohjelma on tullut tiensä päähän, kertoi Hollywood Reporter keskiviikkona. (siirryt toiseen palveluun)

Ohjelmaa luotsaava koomikko Ellen DeGeneres on lehden mukaan päättänyt lopettaa ohjelman vuonna 2022 sen yhdeksänteentoista kauteen.

Koomikko sai oman keskusteluohjelman vuonna 2003.

Lehti kertoo, että taustalla on DeGeneresin omien sanojen mukaan kyllästyminen, vaikka ohjelman tekeminen on ollut hienoa.

– Tarvitsen jotain uutta haastetta, sanoi koomikko lehdelle. Hän kertoi pohtineensa jo aiemmin ohjelman teon lopettamista.

Hän on vuonna 2018 kertonut vaimonsa näyttelijän Portia de Rossin kehottaneen jättämään ohjelman taakseen.

Ohjelmaa on sen päättyessä tehty yli 3000 jaksoa ja sen aikana on tehty 2 400 haastattelua.

Viimeisen vuoden aikana ohjelmantekijöistä osa on syyttänyt DeGeneresiä tuotannon ilmapiiriongelmista, muun muassa kiusaamisesta, syrjinnästä ja ahdistelusta. Hollywood Reporterin mukaan "Ole kiltti" -tunnuslausetta jakanut juontaja on ottanut syytökset raskaasti.

DeGeneres pyysi anteeksi julkisesti mahdollisia ilmapiiriongelmia ja katsojaluvut nousivat hetkeksi, kertoi New York Times maaliskuussa (siirryt toiseen palveluun). Katsojaluvut ovat sittemmin laskeneet 1,1 miljoonalla.

Ohjelmassa on käynyt vieras myös Suomesta, kun kielivideoillaan maailmanlaajuiseen julkisuuteen ponkaissut pietarsaarelainen Sara Forsberg vieraili vuonna 2014 suositussa Ellen -talk showssa.

Ellen DeGeneres on saanut presidentti Barack Obamalta vapausmitalin vuonna 2016.

DeGeneres on myös juontanut vuonna 2014 Oscar-gaalan. Koomikon emännöimä gaala keräsi 43,7 miljoonaa katsojaa. Samalla mitattiin 2010-luvun katsojaennätys.

.
.