1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaa

Rasistisella vaalikonekommentoinnilla kohauttanut kuntavaaliehdokas jätti eropyynnön - Jää paitsi Kokoomuksen vaalimainonnasta

Kokoomuksen vaasalainen kuntavaaliehdokas Petteri Kalliola on tänään jättänyt eropyynnön puolueesta, vedoten kohua aiheuttaneisiin vaalikonekonevastauksiinsa. Vaasan kokoomus myönsi eron illan kokouksessa.

Kuva: Yle/Roy Fogde

Vaasan Kokoomus ja Kokoomuksen Vaasan Kunnallisjärjestö järjestivät tänään pikavauhtia kokouksen liittyen kuntavaaliehdokas Petteri Kalliolan vaalikonekommentointiin.

Kalliola jätti keskiviikkona iltapäivällä eroanomuksen Vaasan Kokoomukselle. Vaasan Kokoomus ry:n hallitus on myöntänyt eron Kalliolalle juuri päättyneessä kokouksessa. Tiedotteen mukaan Kalliola haluaa kantaa vastuun omista sanomisistaan ja on pahoillaan tapahtumista.

Kalliola on asetettu Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi 4.5. päättyneessä ehdokasasettelussa. Lainsäädäntö ei mahdollista ehdokaslistojen muuttamista listojen jättämisen jälkeen.

Kokouksessa päätettiin kuitenkin, että Kalliolalta evätään vaalikonevastausten vuoksi näkyvyys Kokoomuksen kuntavaalimainonnassa.

Kokoomusyhdistykset korostavat, että Kalliolan vaalikonevastaukset eivät edusta millään tavalla Vaasan kokoomuslaisia tai Kokoomusta.

Lue myös: Kokoomusehdokkaan rasistinen vaalikonevastaus nostatti myrskyn - Puolue pohtii erottamista illalla, ehdokas vetoaa väsymykseen: "Täysi pohjanoteeraus, ei edusta arvojani"