Hyppää sisältöön

Hamasin raketti-iskut laajentuneet Israelin pohjoisosaan

Ilmahälytyssireenit soivat varhain torstaiaamuna paikallista aikaa Pohjois-Israelissa varoittaen Hamasin ampumista raketeista. Palestiinalaisten raketit eivät Israelin armeijan mukaan ole aiemmin aiheuttaneet hälytyksiä maan pohjoisosassa.

Hamasin rakettitulitus yltää entistä syvemmälle Israeliin. Kuva: Mahmud Hams / AFP

Palestiinalaisen Hamas-järjestön Israelin puolelle ampumien rakettien kantama vaikuttaa laajentuneen, kun raketti-iskuista on jouduttu antamaan varoituksia maan pohjoisosassa sijaitsevaa Nahalalin kaupunkia myöten. Nahalal sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Gazan kaistaleesta.

Israelin armeijan mukaan Hamas on ampunut kuluneen viikon aikana noin 1500 rakettia Israelin puolelle, mutta aiemmin hälytyssireenit eivät ole soineet Pohjois-Israelissa asti. Aamuyön raketti-iskuista ei ole raportoitu kuolonuhreja.

Palestiinalaisten ja Israelin välinen konflikti kärjistyi uudelleen alkuviikosta, ja maanantain jälkeen väkivaltaisuuksissa on kuollut kymmeniä ja haavoittunut satoja ihmisiä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoo keskustelleensa tilanteesta Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kanssa. Bidenin mukaan Israelilla on oikeus puolustaa itseään, mutta toivoo väkivaltaisten yhteenottojen loppuvan pian.

Israel on ilmoittanut jatkavansa Gazan pommittamista.

Lisää aiheesta:

.
.