1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. COVID-19

Ammatillinen opetus siirtyy Nivalassa etäopetukseen – Soiten alueen koronatartunnat leviävät pohjoisemmaksi

Keski-Pohjanmaalla ja erityisesti Kokkolassa viime päivinä räjähtänyt koronatilanne heijastuu jo peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueelle. Koronatapauksia ja altistumisia on ilmennyt Nivalssa, Ylivieskassa ja Sievissä.

COVID-19
Käytettyjä kasvomaskeja roskiksessa metroasemalla.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallio kehottaa huolehtimaan terveysturvallisuudesta ja esimerkiksi käyttämään maskeja. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella altistuneita on löytynyt Nivalasta, Ylivieskasta ja Sievistä. Karanteenissa on tämänhetkisen tiedon mukaan nelisenkymmentä ihmistä.

Soiten tartuntaketjun myötä myös Kalajoella on todettu koronatartunta ja altistumisia. Siellä altistumisia on saatu myös Oulun ja Nivalan ammattikampuksen kautta.

Esimerkiksi Nivalassa ammatillinen opetus siirtyy maaanantaina etäkouluun JEDUN kampuksella todetun koronavirustartunnan vuoksi.

Kaikkia altistumisia ei vielä ole saatu kartoitettua. Altistuneita on asetettu karanteeniin, mutta heitä saattaa kuitenkin tulla vielä lisää, sillä kartoitustyö on vielä kesken.

Koulutuskeskus JEDUn Nivalan kampuksella kuluneella viikolla oleskelleita suositellaan hakeutumaan koronatesteihin, jos hengitystieinfektioon sopivia oireita ilmenee.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa, että sen alueella tavattujen tartuntojen ja altistumisten juuret ovat Soiten alueen tartuntaketjussa, josta ainakin yksi tartunnoista on herkästi leviävää intialaista muunnosta. Ihmisiä kehotetaankin huolehtimaan turvaväleistä, yskimis- ja käsihygieniasta sekä käyttämään maskeja.