1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelastuslaitokset

Maasto- ja rakennuspaloja, ihmisten pelastamista vedestä – pelastuslaitoksilla vilkas helatorstai Pohjois-Pohjanmaalla

Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli torstain aikana 20 tehtävää, ja myös esimerkiksi Oulussa torstai-iltapäivä oli vilkas. Maastopaloja sammutettiin useassa kohteessa. Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa olevasta ruohikkopalovaarasta muistutetaan.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että avotulta ei tule nyt tehdä. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Helatorstai oli Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksille vilkas päivä.

Oulussa sammutettiin kaupunginsairaalassa pienimuotoista sähköpaloa torstaina iltapäivällä. Lisäksi iltapäivän aikana Kuivasrannantiellä henkilöauto syttyi tuleen ja Ylikiimingissä paloi maastoa. Myös Erkkolansillalta veteen hypännyt henkilö vaati pelastuslaitoksen paikalle tulemista torstai-iltana.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli torstain aikana 20 tehtävää, kertoo alueen päivystävä palomestari Matti Virtanen. Raahessa tuhoutui torstaiaamuyöllä loma-asunto Rivinrannantiellä, ja torstaina aamulla paloi rintamamiestalo purkukuntoon Raahessa Oulunväylällä. Henkilövahinkoja ei tullut. Tulipalojen syytä selvitetään.

Raahessa oli myös yksi veteen joutuneen henkilön pelastustehtävä torstaina puoli kahdeksan aikaan illalla, Siikajoeltakin tuli ilmoitus veden varaan joutuneesta samoihin aikoihin, mutta hälytys oli turha.

Maastossa olleita paloja sammutettiin useita. Alavieskassa vanhan pääsiäiskokon pohjan poltto levisi maastoon ja heinikkoon torstaina puolen päivän jälkeen. Iltapäivällä Ylivieskassakin sammutettiin maastopaloa, kun roskien poltto levisi sänkipellolle. Toinen hälytys Ylivieskaan tuli alkuillasta Lehdontielle, jossa sähköverkoston pylväsmuuntaja syttyi palamaan.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että ruohikkopalovaroitus on astunut voimaan Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa 13. toukokuuta puolenpäivän aikaan ja avotulta ei tule nyt tehdä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.