1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntatalous

Puolanka rakennutti miljoonalla uuden paloaseman – silti talous jäi plussan puolelle, pormestari uskoo soten ulkoistuksen tasapainottavan taloutta

Pessimismistään tunnetun Puolangan kunnan lähivuosienkin talousnäkymät ovat valoisat. Tarkoitus on investoida uuteen liikuntahalliin. Myös Ylen tänään julkaisemassa kuntatutkassa Puolanka sai taloudestaan neljä tähteä viidestä.

Muihin Kainuun kuntiin verrattuna Puolangan sote-sopimus on vakaa, mikä helpottaa talouden suunnittelua, kunnasta kerrotaan. Kuva: Yle / Rasmus Tåg

Puolangan kunta teki plusmerkkisen tilinpäätöksen viime vuodelta. Kunnan talous oli 1,3 miljoona euroa ylijäämäinen.

Lainakanta jatkoi laskuaan ollen nyt 4,6 miljoonaa euroa. Puolanka maksoi pitkäaikaista lainaa pois vuoden 2020 aikana noin 600 000 euroa. Vuoden merkittävin investointikohde oli uusi paloasema, johon meni noin miljoona euroa.

Puolangan pormestari Harri Peltola arvioi, että Puolangalla on pystytty pitämään kunnan menorakenne kurissa ja se vaikuttaa myös tilinpäätökseen myönteisesti.

– Hyvä tulos koostui monesta pienemmästä purosta sekä valtionosuuksien kasvusta, Peltola sanoo.

Valtionosuudet kasvoivat talousarvioon nähden noin puoli miljoonaa euroa.

– Muihin Kainuun kuntiin verrattuna meidän sote-sopimus on vakaa. Se tuo meille ennakoitavuutta eikä vuosittaisia menoheittoja pääse syntymään. Tämä helpottaa talouden suunnittelua pitkässä juoksussa, kertoo Peltola.

Myös Ylen tänään julkaistussa kuntatutkassa Puolanka sai taloudestaan neljä tähteä viidestä.

– Siinä ei varmaan ole meidän tilinpäätös mukana, vaan arvio, jossa oli pienempi tulos, Peltola summaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.