1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Matias Marttinen

Kokoomuksen Marttinen: Perussuomalaisten jarrutus on vastuutonta

Perussuomalaisten tapa jarruttaa EU:n elpymispaketin käsittelyä eduskunnassa on kansanedustaja Matias Marttisen (kok.) mielestä vastuuton. Marttinen korostaa, että perussuomalaisten toiminta estää muiden tärkeiden asioiden käsittelyä.

Matias Marttinen (kok.) talvella 2019 vaalitilaisuudessa Porissa. Kuva: Antti Laakso / Yle

Raumalaiskansanedustaja Matias Marttinen (kok.) arvostelee perussuomalaisten tapaa jarruttaa EU:n elpymispaketista käytävää keskustelua eduskunnassa.

Perussuomalaiset ovat viivyttäneet äänestystä paketista ja jatkaneet puheiden pitämistä yökaudet.

Marttisen puolue kokoomus on perussuomalaisten lailla oppositiossa, mutta kokoomuslaiset saavat äänestää elpymispaketista omantuntonsa mukaan. Alun perin puolueen piti äänestää tyhjää, mutta kanta muuttui, kun paketin läpimeno eduskunnassa näytti vaarantuvan.

Jarrustus viivästyttää eduskunnan työtä

Paketin hyväksymistä kannattava Marttinen korostaa, että kansanedustajilla on oikeus puhua, mutta tätä oikeutta ei pidä käyttää väärin. Hän muistuttaa, että äänestyksen viivästyttäminen johtaa siihen, että eduskunta ei pysty käsittelemään muita tärkeitä kysymyksiä.

– Tämä ei ole vastuullista politiikkaa eikä luo hyvää yhteistyön henkeä. Meillä on käsillä valtava määrä muita asioita. Ensi viikolla eduskunnan piti alkaa käsitellä hallituksen kehysriihen tuloksia. Jos perussuomalaisten viivytys onnistuu, kaikki merkittävät asiat siirtyvät eteenpäin, Marttinen sanoo.

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen kommentoi EU-elpymispaketin jarrutusta eduskunnassa.

Uutista voi kommentoida Yle Tunnuksella 14.5. klo 23 saakka.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta