1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kokkolan kaupunki vetoaa nuoriin yhä laajemmalle leviävässä koronatilanteessa – nyt suljetaan museot ja kirjastot

Kokkola sulkee lisää julkisia tilojaan pahentuneen tautitilanteen takia. Nyt kiinni menevät museot ja kirjastot koko toukokuuksi.

Kokkola sulkee toukokuuksi kirjastot ja museot. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kokkolan kaupunki vetoaa nuoriin, että erityisesti nuorten keskuudessa riehakkaasti leviävä koronaepidemia saataisiin taltutettua.

Kaupunki sulkeekin lisää julkisia tilojaan äkisti heikentyneen koronatilanteen takia. Nyt kiinni menevät museot ja kirjastot koko toukokuuksi. Kuntavaalien ennakkoäänestys kirjastoissa toteutetaan erityisjärjestelyin.

Kokkolassa kaikki kaupungin sadat lukiolaiset sekä ammattioppilaitoksen opiskelijat siirtyvät varotoimena etäopetukseen maanantaista lähtien. Lisäksi tartuntaketju on levinnyt nuorten aikuisten ja nuorten keskuudessa laajalle naapurikuntiin, muun muassa Kannuksen yläkoululle sekä Pohjois-Pohjanmaalle Kalajoelle, Nivalaan, Ylivieskaan ja Sieviin.

Kokkolan kaupungintalo ja asiakaspalvelupisteet päätettiin sulkea jo aiemmin. Myös uintikeskus Vesiveijari ja muun muassa sisäliikuntatilat ovat sulkeneet ovensa.

Kaupunki pyytää välttämään nyt kokoontumisia ja karanteenissa olevien pyydetään noudattamaan ohjeistuksia, vaikka ensimmäinen testitulos olisikin negatiivinen.

Lue myös:

Keski-Pohjanmaan äkisti romahtanut koronatilanne pahenee: vappubrunssilta alkunsa saanut ketju aiheuttanut jo 56 tartuntaa

Aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia Keski-Pohjanmaalla