Hyppää sisältöön

Imatran vastaanottokeskuksen koronatilanne rauhoittumassa – uusia tartuntoja ei ole todettu muutamaan päivään

Vastaanottokeskuksen asukkaiden karanteenit ja eristykset päättyvät näillä näkymin viimeistään sunnuntaina 16. toukokuuta. Sadan asukkaan joukosta koronavirukseen on sairastunut yhteensä 47 asukasta.

Arkistokuva Imatran vastaanottokeskukselta. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Imatran vastaanottokeskuksen koronavirustilanne on rahoittumassa. Vastaanottokeskuksessa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viime viikon joukkoseulonnan jälkeen.

Vastaanottokeskuksen tartunnat alkoivat huhtikuun lopulla. Vastaanottekeskuksella tehtiin kaksi joukkoseulontaa. Sadan asukkaan joukosta koronavirukseen on sairastunut yhteensä 47 asukasta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin Ville Vertan mukaan asukkaiden karanteenit ja eristykset päättyvät näillä näkymin viimeistään sunnuntaina 16. toukokuuta.

– Tilanne näyttää tällä hetkellä kaikin puolin oikein hyvältä.

Tilanne voi vielä, muuttua, jos uusia tartuntoja ilmenee lähipäivinä. Verta pitää tätä kuitenkin epätodennäköisenä. Eksote testaa edelleen kaikki oireiset asukkaat, mutta joukkoseulontoja ei enää tehdä.

Virka-apupyyntöä tuskin jatketaan

Eksote teki aiemmin virka-apupyynnön poliisille, koska karanteeniin määrättyjä vastaanottokeskuksen asukkaita oli nähty liikkuvan kaupungilla. Poliisi on valvonut karanteenin noudattamista 5. toukokuuta alkaen.

Valvonnan on tarkoitus päättyä myös 16. toukokuuta.

– Tilanteen pitäisi muuttua todella radikaalisti, että karanteeneja ja sitä kautta poliisin virka-apupyyntöä tarvitsisi jatkaa, sanoo vastaava lääkäri Ville Verta.

Vertan mukaan vain muutama asukas on enää eristyksissä, kaikki muut ovat käytännössä parantuneet.

– Eristyksen loppuminen tarkoittaa, että tartuttavuus on loppunut ja oireet ovat ohi.