1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työvoimapula

Metallialan yrityksillä on vaikeuksia löytää työntekijöitä Pohjois-Savossa

Ammattilaispulan lisäksi myös alan opiskelijoita on liian vähän. Metalliala ei tunnu kiinnostavan nuoria, ja kesätyöntekijöistäkin on pulaa. Työvoimapulan pelätään jopa hidastavan yritysten kasvua.

Metallialalla on pulaa työntekijöistä, eikä ala tunnu vetävän nuoria. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Monilla metallialan yrityksillä on vaikeuksia löytää työntekijöitä. Nuoret eivät ole kiinnostuneita alan opinnoista, ja joillakin yrityksillä on vaikeuksia saada alan opiskelijoita edes kesätöihin.

Yhtenä esimerkkinä on siilinjärveläinen konepajayhtiö Simetek, jossa työntekijäpulan pelätään jopa hidastavan yrityksen kasvua. Simetekin toimitusjohtajan Timo Roivaisen mukaan pulaa on esimerkiksi levyseppähitsaajista ja koneasentajista.

– Metalliala on kokenut laman, eikä ole tällä hetkellä trendikästä. Muun alan työt ovat trendikkäämpiä.

Roivainen sanoo, että tekeville työntekijöille olisi kyllä aina töitä tarjolla.

– Kunhan on ammattiylpeyttä ja motivaatiota tehdä töitä, niin kouluttamalla saadaan kyllä ammattitaitokin kohdalleen, jos siinä on puutteita.

Lue myös:

"Metalli mielletään helposti hitsauskipinöiksi, vaikka alalla on tarjota paljon muutakin" – rekrytointikampanjalla yritettiin paikata metallialan työvoimapulaa

Metalliala kärsii työntekijäpulasta – "Vanha mielikuva naama mustana hallissa työskentelevistä ihmisistä on virheellinen"