1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Kolme uutta koronatartuntaa Mikkelissä – joukkoaltistuminen tapahtunut keskussairaalassa

Kaksi tartunnoista liittyy torstain tartuntoihin.

Kuva: Jussi Aarnio / Essote

Mikkelissä on todettu jälleen kolme positiivista koronatestin tulosta.

Kaksi tartunnoista liittyy eilen uutisoituun ketjuun ja yksi täysin uuteen tartuntaketjuun, jonka lähde todennäköisesti alueen ulkopuolella. Kuntayhtymä Essoten mukaan tartuntojen jäljitys jatkuu.

Tällä hetkellä yli 130 henkilöä on asetettuna karanteeniin. Myös osastohoidossa Mikkelin keskussairaalassa muutamia koronapotilaita.

Yksi joukkoaltistuminen on tapahtunut Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä viime keskiviikkona iltapäivällä. Päivystyksen aulatiloissa käyneet henkilöt ovat voineet useiden tuntien aikana altistua koronapositiiviselle henkilölle.

Altistumispaikoissa (siirryt toiseen palveluun) on jälleen sellaisia, joissa on suuri riski jatko tartuntoihin. Nyt ei saa unohtaa, että koronaa on edelleen liikenteessä. Riski tilanteen nopeaan huonontumiseen on kasvanut, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Essoten koronalääkärit kehottavat tulemaan koronatestiin pientenkin oireiden johdosta. Siitepölykaudella allergian ja lieväoireisen koronatartunnan eroa voi olla vaikea havaita.

Lue myös:

Viisi uutta tartuntaa Essoten alueella – lähes sata ihmistä karanteeniin